8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Çorum Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından birlikte düzenlenen “Kadın Şairler Şiir Gecesi” büyük ilgi gördü.
Devlet Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen geceye kadın şairler ve Hulusi Gökmeşe’nin birbirinden güzel türküleri damga vurdu.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan ve eşi Havva Candan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Belediye Meclis Üyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şahiste Uçar ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda zaman zaman duygu dolu anlar, zaman zaman da coşku hakimdi.
Sunuculuğunu sınıf öğretmeni ve şair Gülser Kırış’ın yaptığı “Kadın Şairler Şiir Gecesi”nde kadın şairler sahneye çıkarak yazdıkları kendi şiirlerini seslendirdi. Ünlü kadın şairler Nuray Alper, Cansın Erol, Emel Demirezen, Yıldız Toksöz, Nurcan Avcı Bayraktar, Leyla Yıldırım ve Gülser Kırış’ın okudukları şiirler izleyenleri mest etti.
İleride kadın şair olmak isteyen Fatma Umutlu ve Özge Özçerezci adlı genç kızlar da kendi yazdıkları şiirleri Devlet Tiyatro Salonu’nu dolduran çok sayıda davetlinin beğenisine sundu.
Saz sanatçısı Hulusi Gökmeşe de birbirinden güzel türkülerini kadınlar için söyledi ve Neşet Ertaş tarzı türküleriyle çok beğenildi.
Programın sonunda Hatice Külcü, Şahiste Uçar ve Havva Candan kadın şairlere günün anısına çiçek verdi.
Editör: TE Bilisim