Darbe girişimini engellemek için Kazan'dan Akıncı'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığının önüne, 13 yaşındaki oğlu ve eşiyle giden 39 yaşındaki Ovacıklı, aile fertlerini arka saflarda bırakarak önlerde gerçekleştirdiği mücadele sırasında bir genci korumak için üzerine kapaklandığında sağ bacağına isabet eden iki kurşunla ağır yaralanarak gazi olmuştu.

“VATANA BACAĞIMIZ DEĞİL CANIMIZ FEDA OLSUN”

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören Öğretmen Derya Ovacıklı’yı Türkiye “Bir bacak hiç önemli değil, canımız bu vatana feda olsun” sözleriyle tanıdı.

Darbe girişiminden önce belediyenin gençlik merkezinde öğretmenlik yapan Ovacıklı, Ceritoğlu ve bayan milletvekillerine 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı. 

“F-16 IŞIKLARINI YAKMADAN UÇUYORDU”

Ovacıklı, o akşam saatlerinde ailesiyle evde otururken F-16 uçaklarının ışıklarını yakmadan, Kızılay istikametine doğru gittiğini ve bir sorunun olduğunu o zaman anladığını söyledi.

Daha sonra televizyondan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını duyduğunu dile getiren Ovacıklı, 'Uçaklar Ankara'da Meclis'i bombalıyor' diye haber gelince Akıncı nizamiyesinin önüne geldik ve vatandaşlarımızla birlikte saat 22.30'dan gece 03.30'a kadar darbeci askerleri iknaya çalıştık” dedi.

“KADINLARIMIZ NENE HATUNLARI ARATMADILAR”

Ceritoğlu, FETÖ mensuplarının darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da evlerinde duramayarak sokaklara çıkan kadınların Nene Hatun'u aratmayan büyük cesaret sergilediğini ifade etti.

Tıpkı erkekler gibi kadınlarında o gece sokakta,  ellerinde bayraklar, dillerinde tekbirlerle darbeye karşı olduklarını haykırdıklarını hatırlatan Ceritoğlu, “15 Temmuz darbe girişimi sırasında tankların karşısına geçmiş, canı pahasına dimdik ayakta duran kadınlarımızın hepsinden Allah razı olsun” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim