Ak Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, gazetemizi ziyaret ederek, annesi, merhume Sevgi Kalyoncu Ceritoğlu’nun liseden edebiyat dersi öğrencisi, Genel Müdürümüz Mehmet Yolyapar’la sohbet etti.

Kadınlara yönelik yeni istihdam alanları açma adına süregelen çabalarını hatırlatan Milletvekili Ceritoğlu Kurt, Sungurlu’da Kadın Güçbirliği Kooperatifi kurulduğunu, Özel İdare’nin 200 bin liralık desteğiyle, mantı, tarhana ve erişte üretimine başladıklarını ve yurt içi pazarlardan yurt dışı pazarlara yönelme çabasını sürdürdüklerini söyledi.

Mecitözü Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde kurulan Yarı Değerli Taşlar Atölyesi’nin de kadın istihdamına büyük katkı sağladığını vurgulayan Ceritoğlu Kurt, Laçin’de gezen tavuk ve örtü altı sebzeciliği, ebru ve çini, engelliler için çanta projelerinin uygulamaya konulduğunu, AB’den 1.5 milyon lira destek sağlandığını anlattı.

“Sungurlu’ya Sosyal Hizmet Merkezi açılıyor” diyen Milletvekili İlksen Ceritoğlu Kurt, Dodurga’ya “Dodurga Beyi Konağı” adıyla Kadın ve Gençlik Merkezi kurulacağını, İskilip’te Belediye’nin tahsis ettiği eski bir konağın da aynı amaçla restore edileceğini bildirdi.

Alpagut-Dodurga Linyitleri İşletmesi’nde kapalı ocağın TKİ’ye devrini sağladıklarını hatırlatan Ceritoğlu Kurt, ilk etapta 100 işçinin 10 gün içinde alınmasını beklediklerini vurguladı. Milletvekili Ceritoğlu Kurt, Uğurludağ’da ise, 4 çiftçi ile sözleşme yapılarak, tıbbi aromatik bitki üretimi kapsamında lavanta üretimine başlanacağını ifade etti.

(Selda FINDIK )

Editör: TE Bilisim