AKP Çorum Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile ve Çalışma Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ile başlatılan; Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Seçil Türksoy’un çalışmalarını yürüttüğü “Glutensiz Hazır Karışım Un Formülasyonu Oluşturma Ar-Ge Çalışmaları” ve proje yönetiminde Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mete Dolapçı, Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Akın Yılmaz, Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kürşat Derici ile Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hülya Koyuncu’nun yer aldığı “Çorum Kozmetik Vadisi Modelinin Tasarımı: Hammaddeden Ürüne Kozmetik İmalatı, Aspir Bitkisi Pilot Projesi”ne ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
HÜBTUAM Seydi Mebet Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile ve Çalışma Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mete Dolapçı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, HÜBTUAM Müdürü Doç. Dr. İrfan Kurtbaş ve projelerde görevli öğretim elemanları katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Seçil Türksoy, “Glutensiz Hazır Karışım Un Formülasyonu Oluşturma Ar-Ge Çalışmaları” ve başlangıçtan bu yana gelinen nokta ile önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi vererek bu noktada formülasyonun temel anlamda oluşturulduğunu, önümüzdeki dönemde ise tekstürel ve duyusal analizlerin yapılmasının planlandığını vurguladı.

BÖLGENİN KALKINMASINA KATKI SAĞLAYACAK BİR PROJE
Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kürşat Derici ise “Çorum Kozmetik Vadisi Modelinin Tasarımı: Hammaddeden Ürüne Kozmetik İmalatı, Aspir Birkisi Pilot Projesi”ne ilişkin yapmış olduğu sunumda ülkemizin bitkisel hammadde kaynakları ve endemik türler yönünden oldukça zengin olduğunu ifade ederek proje ile ülkemiz bitkisel kaynaklarının kozmetik üretimine kazandırılması maksadıyla Çorum’da “Hammaddeden Ürüne” üretim alanının tasarlanması, kadın istihdamına yer verilmesi ve kırsal kalkınmaya model oluşturulmasının amaçlandığını vurguladı.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Alkan da, ilimizin sanayi ve Ar-Ge bakımından büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek toplumların gelişmesinde üniversitelerin vazgeçilmez bir unsur olduğu düsturuyla hareket eden Üniversitenin, başta bulunduğu bölge ve ülke olmak üzere tüm insanlığa yarar sağlama düşüncesiyle başlatmış olduğu çalışmaları aralıksız bir şekilde sürdürdüğünü vurguladı.
Tıbbi aromatik konusunun kendisinin de yoğun bir şekilde çalışmalarını yürüttüğü önemli bir Ar-Ge projesi olduğunu ifade eden AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, gerçekleştirilen çalışmaların hem üniversite-sanayi-tarım işbirliğine ilişkin güzel bir örnek teşkil ettiğini hem de bölgenin kalkınması ve kadın istihdamı açısından büyük önem arz ettiğini belirtti.
Üniversitenin yapmış olduğu çalışmalarla Çorum’a ve bölgeye önemli katkılar sağladığının da altını çizen Kurt, Rektör Alkan’a göreve geldiği günden beri birçok ortak çalışmayı birlikte gerçekleştirdiklerini, bundan sonrasında da ortak çalışmalarının devam edeceğine inandığını vurguladı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim