Kadın cinayetlerine karşı yapılan haklı ve barışçıl bir toplantıya yönelik şiddet içeren bu müdahale ve gözaltıların, toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının hukuka aykırı bir şekilde engellenmesi olduğunun anlatıldığı açıklamada kadın cinayetlerine karşı yaşam hakkını savunmak, şiddeti protesto etmek ve sorumluları göreve çağırmanın demokratik bir hakkın kullanılması olduğu dile getirildi.

Tüm dünyada kadına karşı şiddetin simgesi haline gelen bir dans gösterisinin, polis tarafından şiddet kullanılarak dağıtılması ve göstericilerin ters kelepçe takılarak gözaltına alınmalarının kabul edilemeyeceğinin ifade edildiği açıklamada, kadına yönelen şiddeti önlemenin, devletin yükümlülüğü olduğu, bu doğrultuda, dayanışma gösterilmesi gereken kadınlara, kolluk güçlerinin ve talimat verenlerin uyguladığı şiddetin kınandığı ve gözaltına alınanların hemen salıverilmesinin talep edildiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada “Türkiye Barolar Birliği, Barolar ve TÜBAKKOM olarak, kadına karşı şiddetin önlenmesi için haklı taleplerimizi dile getiriyor, mücadelemizi yılmadan sürdüreceğimizi kamuoyuyla saygılarımızla paylaşıyoruz” denildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim