CHP İl Başkanlığı’nda düzenlenen etkinliğe İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke, İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, CHP, İl, Merkez İlçe ve Kadın Kolları yönetici ile üyeleri katıldı. Etkinlikte günün anlamına ilişkin bir açıklama yapan İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, AK Parti hükümetinin insan haklarını savunanlara tahammülünün olmadığını söyleyerek, CHP kadınları olarak mücadeleden vazgeçmeyeceklerini, kadını yük sayan, gerici, cinsiyetçi yaşam tarzını direten anlayışı reddettiklerini bildirdi.

Etkinliğe katılan eski Kadın Kolları yöneticilerini tebrik ederek Öğretmenler Günü nedeniyle CHP İl yönetiminde yer alan iki emekli öğretmeni kutlayan Yalçın, günümüzde dünya üzerinde yaşayan kadınlara karşı şiddetin giderek arttığını, kadına yönelik şiddetin hatırlanması için bugünün önemli bir gün olduğunu ifade etti.

Dünya üzerinde kadın ve çocukların maruz kaldığı şiddet ile cinsel istismarın arttığını söyleyerek bu şiddet olgusunun hem kadına hem de topluma dayatılan ideolojik bakıştan, çağdışı ve gerici anlayıştan, ekonomik koşullardan, politik gelişmeler ve kültürel etkenlerden ayrı tutulamayacağını kaydetti.

Yaşadığımız coğrafyada kadınların günlük yaşamda sürekli olarak cinsel, psikolojik, fiziksel şiddete, tacize ve tecavüze maruz kalarak öldürüldüğünü, tacizciler, tecavüzcüler ve kadın katillerinin tahrik indiriminden yararlanarak serbest bırakılabildiğini, bu tür olayların medyatik bir özelliği olmaması halinde basında yer bulamadığını anlatan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkenin gündemi o kadar ağır ki, kimsenin cinayet önlemeye vakti yok. Aslında kimsenin niyeti de yok! Şimdi de bir bahane buldular, OHAL diye. Kadın haklarını savunan, kadınların örgütlü mücadelesinin olmazsa olmazı olan kadın derneklerini de, mühürlemek bu bahane ile şahane oldu onlar için. Hükümetin insan haklarını savunan kimselere tahammülü yok. Kapattılar çünkü; Kadın, üstelik örgütlü kadın, haklarının varlığının bilincinde kadın, en büyük tehlike onlar için, Bilmiyorlar ki! Kadın hareketi mühürlenemez.

Bunca olumsuzluğa rağmen  her ne olursa olsun, CHP kadınları olarak asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Kadını erkekle eşit görmeyen, toplumsal yaşamda yok sayan siyasal anlayışa ve onun karanlığına asla teslim olmayacağız. Emeğimize, bedenimize, kimliğimize sahip çıkarak, topluma ve bizlere dayatılmak istenilen gerici cinsiyetçi yaşam tarzını reddediyoruz. Yasaklarla, mühürlerle, bizi uzaklaştırmak istedikleri alanlarımıza sokaklarımıza sahip çıkıyoruz. Bu ülkenin Cumhuriyete inançlı, özgür ve güçlü bireyleri olarak, örgütlenerek ve dayanışarak, kadın cinayetlerine, tacize tecavüze, her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı, sonuna kadar mücadele edeceğiz”

CHP İl ve Merkez İlçe Kadın Kolları üyeleri basın açıklamasının ardından Gazi ve Bahabey Caddesi üzerinde gezerek “Umut Var Biz Varız” isimli stikerleri yapıştırdılar.

(Volkan SINAYUÇ) 

Editör: TE Bilisim