İnsanlıktan nasibini almamışların Özgecan’a kıydığını, kadınların evde ve sokaklarda öldürdüğünü, ailede, işyerinde ve sokakta şiddet uygulandığını belirten Gündemir, “Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki kadına karşı işlenen suçlarda idam da dahil olmak üzere en ağır cezalar verilmelidir. Aldıkları nefes bile topluma zarar verecek, ıslahı mümkün olmayacak kadar insanlıktan çıkmışlara gereği yapılmalıdır” dedi.
Kadını en önemli değeri olarak gören, bin yıldır kadına verdiği değer ile bugünlere gelen bir medeniyetin mirasçısı bir toplumda bu tür olayların meydana gelmesi hazin verici olduğunu kaydeden Gündemir, açıklamasına şu şekilde devam etti:
“Bu anlamda kadınlar için yapılması gereken bir şey varsa o da toplumun geldiği bu hale bir çözüm aramaktır. Bin yıllık değerlerin nasıl yozlaştırıldığını sorgulamak ve bunun önüne geçmektir. Sorun ancak böyle çözülecektir.
Toplumsal hayatta böylesine sıkıntı yaşayan kadınlarımız ne yazık ki çalışma hayatında da binbir zorluklarla çalışmaya mecbur bırakılmaktadırlar.”
Editör: TE Bilisim