Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Mikrokredi Çorum Şubesi’ni ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaretlere TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Kepçeli ile Meclis Üyeleri Fatma Er ve Sevim Şahin de eşlik etti.
Mikrokredi hakkında bilgiler veren Şube Yöneticisi Dilek Görkem Günlü, ev hanımlarının ekonomiye kazandırılması amacıyla kurulan Mikrokredi’nin, ülke genelinde yaklaşık 60 bin üyeye faizsiz finansal destek sağladığını söyledi. Sağladıkları bin TL ile 15 bin TL arasında değişen finansal destek ile kadınların, hobi olarak yaptıkları işlerden para kazanmaya başladıklarını, hatta birçoğunun kendi işletmesini ya da atölyesini kurduğunu belirten Dilek Görkem Günlü, Mikrokredi’nin bütçesinin ise genel olarak bağışlardan sağlandığını vurguladı.
Çorum’da şu anda 41 kadın girişimcinin acil kredi almak için sıra beklediğini ifade eden Günlü, bu konuda iş dünyasından, kamu kurum ve kuruluşlarından destek beklediklerini sözlerine ekledi.
TOBB İl Kadın Girişimciler Başkanı Yasemin Kepçeli de, hem Mikrokredi Çorum Şubesi, hem de bu kurumdan finansal destek alan kadın girişimcilerle hem ticari, hem de sosyal projelerde ortak çalışmalar yapabileceklerini ifade etti.

TSO’DAN DESTEK
Ziyarette konuşan TSO Başkanı Başaranhıncal da, TSO olarak Mikrokredi Çorum Şubesi’ne 2 bin 500 TL’lik katkı sağladıklarını belirtti. Kadınların ekonomiye kazandırılmasının, ülkenin gelişimi açısından hayli önemli olduğuna dikkat çeken Başaranhıncal, “Mikrokredi’den finansal destek alan kadın girişimcilerimiz, gerek azimleriyle, gerekse başarılarıyla her türlü takdiri ve daha fazla finansal desteği hak etmektedir. Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de çeşitli projelerle Mikrokredi Çorum Şubesi’ni ve kadın girişimcilerimizi destekleyeceğiz” dedi.
Çeçtin Başaranhıncal ve beraberindekiler, Mikrokredi Çorum Şubesi’nin ardından, kurumdan finansal destek alan iki kadın girişimciyi işyerinde ziyaret etti.

YAYDİĞİN KÖYÜ’NDE BAKKAL İŞLETİYOR
Mikrokredi Çorum Şubesi’nden destek alan Sümeyra Aykaç adlı girişimci, Yaydiğin Köyü’nde bakkal dükkanı işletiyor. Kahvehane çalıştıran eşinin yaşadığı sağlık problemlerinin ardından ‘iş başa düştü’ diyerek köye bakkal dükkanı açtığını belirten Aykaç, Mikrokredi’den sağladığı 2 bin 500 TL’lik finansal desteği sermaye olarak kullandığını söyledi. Bakkaldan kazandığı para ile 3 çocuklu ailesinin geçimini sağladığını ifade eden Aykaç, Mikrokredi’den finansal destek almaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

DESTEKLE YENİ MAKİNE ALDI
Mikrokredi Çorum Şubesi’nden destek alan bir başka kadın girişimci olan Necla Demirel, Yuvam Çeyiz markası ile bir düğünde ev tekstili anlamında ihtiyaç duyulan her türlü çeyiz ürününün imalatını yapıyor. Demirel aldığı 2 bin 500 TL’lik destek ile yeni bir dikiş makinesi satın aldığını, normalde 30 dakikada yapabildiği bir işi bu makine sayesinde 5 dakikada yapabildiğini ifade etti..
Yeni Yol Mahallesi 16. Gazi Sokak Eylül İş Merkezi yanındaki dükkanında üretimine devam eden Demirel, ayrıca 2012 yılında Citibank tarafından verilen Mikrociti Kredileri’nde, işini başladığı noktadan en çok ileri taşıyan ikinci kadın girişimci ödülüne layık görüldü.
“35 yaşımdan sonra iş sahibi oldum” diyen Demirel, “Burada bir çeyiz için ne gerekiyorsa üretebiliyoruz. Bugünlerde, önceden moda olan çeyiz ürünlerini modern motiflerle, kumaşlarla birleştirerek ortaya farklı tasarımlar çıkartıyoruz” diye konuştu.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim