Protokolde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, işgücü piyasasında faaliyet gösteren kadın girişimcilerin toplumun gelişmesinde rol model olarak büyük önem arz ettiğini söyledi. Başarısını ispat etmiş iş kadınlarının kız öğrenciler arasında gelişime ve çalışmaya dair motivasyon kaynağı olacağını kaydeden Büyük, protokolle özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan kız öğrencilerin meslek tercihi ve çalışma hayatına dahil olma anlamında yeni ufuklar kazanacaklarına dair inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.
Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Kepçeli ise kurul olarak sosyal sorumluluklarının farkında olduklarını, kız çocuklarının ülkenin geleceği üzerinde aktif olarak rol alabilmeleri adına ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne böyle bir çalışmada desteğini esirgemediği için teşekkür eden Kepçeli, protokolün güzel işlerin başlangıcı olmasını temenni ettiğini söyledi.
Protokol kapsamında ilçelerdeki meslek liselerinde okuyan kız öğrencilerin kariyer planlamalarına katkı sağlamak, girişimciliği özendirmek yoluyla kadın istihdamını artırmak konusunda duyarlılık uyandırmak ve bilinçli toplumda saygın davranışları geliştirmek amacıyla seminer ve geziler düzenlenecek.
(Selda FINDIK)
Editör: TE Bilisim