Tanıtım toplantısına Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra CHP Ankara Milletvekilleri Aylin Nazlıaka, Murat Emir, CHP İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Başkent’te yaşayan çok sayıda Çorumlu katıldı.
Kadın Eli Projesi’nin tanıtımı ile başlayan etkinlikte projeyi anlatan ARGE Konseyi Üyesi Nuran Emir, "Amacımız; köyde ve şehirde yaşayan dar gelirli kadınlarımıza iş olanağı yaratmak, Çorum kültürüne ait geleneksel lezzetleri üretmek ve tanıtmak, kaybolmaya yüz tutan kültürel mirasımızı gelecek kuşaklara aktarmaktır” ifadelerini kullandı.

YAŞAR’DAN ÇORUMLULARA TEPEKULE MÜJDESİ
Yenimahalle Belediyesi olarak hemşehri derneklerine her zaman destek olduklarını hatırlatan Yaşar, Kadın Eli Projesi’ne destek amacıyla Tepekule’de proje kapsamında yapılan yöresel dükkanlardan 2 tanesinin Çorum Hitit Dernekler Federasyonu’nun kullanımına verileceğini müjdeledi. Yaşar “Çorum turizminin gelişmesine katkı yapacağız. Çorumlu kadınlarımızın el emekleri, yöresel lezzetleri bundan böyle buradan vatandaşlara buluşacak” şeklinde konuştu.

“YARINA GÜVENLE BAKAMIYORUZ”
Çorumluları Yenimahalle’de ağırlamaktan onur duyduğunu ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Ülkemizin içinde bulunduğu koşulları hep beraber yaşıyoruz. Bir bölgesinde savaş var. İnsanlarımız ekonomik sıkıntılar içinde. Yarına güvenle bakamıyoruz. Böyle bir ortamda yarınlara yönelik umudumuzu, birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Demokrasimizi güçlendirmek amacıyla çalışmalıyız. Örgütlenme bunun temel yollarından biridir. Hemşeri dernekleri de dayanışma ve birlik açısından önemlidir. Çorum Hitit Derneği bu amaçla çalışan güçlü bir örgüt olarak yoluna devam etmektedir” diye konuştu. Tanıtım toplantısı Çorum yöresine özgü yemeklerin ikramı, Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileri ve müzik ziyafeti ile son buldu.
Editör: TE Bilisim