CHP İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, Türkiye’de kadın cinayetlerinin yaşanmadığı bir günün bulunmadığını belirterek, son olarak Kayseri’de 17 yaşındaki Cansel’in canına kıymak zorunda kaldığını söyledi.
CHP Kadın Kolları’nın Yönetim Kurulu toplantısında konuşan Yalçın, “İçinde bulunduğumuz günlerde tarifi imkânsız acılar yaşıyoruz. Kadın cinayetlerinin, genç kızlara yönelik cinsel istismarın, taciz ve tecavüzün yaşanmadığı bir gün geçirmez olduk” dedi.
Artık sokaklar, işyerleri ve okulların bile kadınlar için güvenli alanlar olmaktan çıktığını kaydeden Yalçın, açıklamasında şunları dile getirdi:
“İçimizde her gün yaşadığımız bir yenisi daha eklendi ve bizler kahrolduk. 17 yaşındaki Cansel kafasına babasının silahıyla ateş ederek intihar etti. Lise öğrencisi olan Cansel Buse’nin intiharının sebebinin yakınlarının verdiği bilgiye göre matematik öğretmeni tarafından uğramış olduğu cinsel istismar olduğu söylendi. Cansel’in intiharından sonra yakınlarının paylaşımları ve arkadaşlarının açıklamalarına göre Cansel, matematik öğretmeni tarafından tacize uğradığını ve bunu kaldıramadığını yakın arkadaşlarına ifade etmiştir. Tüm bu tablo karşısında söyleyeceğimiz şey, bu intihar değil cinayettir.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim