Özgecan’ın katledişinin üstünden 4 yıl geçtiğini kaydeden Erzurumlu, “4 sene geçti sen gideli, ama karanlık zihniyet hâlâ değişmedi” ifadelerini kullandı.

Bağdat Erzurumlu, açıklamasının devamında şunları dile getirdi:

“Psikoloji bölümü 1.sınıf öğrencisiydi, hayali ise Türkiye’nin en iyi psikoloğu olmaktı. Boş dersinde annesine bir hediye almak için arkadaşıyla alışveriş merkezine gitti Özgecan, evin bir kuralı vardı ne olursa olsun sofraya ailecek otururlardı.

Özgecan akşam yemeğine yetişmek için otobüse bindi, şoför birden yolu değiştirdi ve otobana girdi, Özgecan korktu inmek istediğini söyledi. Şoför otobüsü durdurdu, tecavüz girişiminde bulundu, Özgecan direndiği için önce bıçakladı , onra demir sopayla kafasına vurdu, katil daha sonra babasını ve arkadaşını yardıma çağırdı, Özgecan hala nefes alıyordu… Başımıza bela olur dediler, adamın yüzünde Özgecan’ın tırnak izleri vardı, DNA’sı kalmasın diye Özgecan’ın ellerini kesip, bedenini yaktılar…

Bu memlekette evlenen adama karısının sırtından sopayı eksik etmemesi öğretiliyor.

Bu memlekette erkek çocuklarına ‘insan’ olmayı öğretmek yerine amcalara pipini göster aslan oğlum zihniyeti hüküm sürüyor. İlk arkadaşlık ilişkilerinde ‘bu kızı sana alalım mı‘ deyip gülüşmek yerine önce sevmeyi, saygı duymayı öğretin çocuklarınıza.

Biz artık minibüste tek yolcu kaldığımızda inip eve kadar yürümek istemiyoruz. Issız bir sokakta yürürken babamızla konuşuyor gibi yapmak istemiyoruz.

Taksiye bindiğimizde plakasını alıp birilerine göndermek istemiyoruz! Biz artık korkmak istemiyoruz.

Ne diyorsun Özgecan biz değiştirebilir miyiz bu düzeni? 4 sene geçti sen gideli, ama bizim karanlık zihniyetimiz hala değişmedi. Toprağın nur dolsun.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim