Vali Vekili Recep Yüksel tarafından ağırlanan heyette Çorum İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, İl müdür Yardımcısı Yusuf Şahinbaş, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili Arzu Özkader ve kursiyerler katıldı.

Gezi ile ilgili bilgi veren Çorum İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, Bursa Çanakkale ve Edirne’nin ziyaret edileceğini ve Edirne’de peynir fabrikalarının ve tarihi bölgelerin ziyaret edilerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alınacağını kaydetti.

Vali Vekili Recep Yüksel ise zaman zaman illerde kadın çiftçilerin başka illerdeki iyi ya da kötü uygulama örneklerini görmeleri için veya vakit kalınca şehitlikleri, ata yadigarı yerleri görebilmeleri için gezi düzenlediklerini bu gezilerin de çok verimli geçtiğini ifade etti. Kursiyerlerin gittikleri yerlerde süt ürünleri ile ilgili ne gibi çalışmalar yapıldığını iyi incelemelerini tavsiye eden Vali Vekili Yüksel, kadınların el attığı çiftçilik, el işleri ya da tarım gibi alanlarda önemli fark atıldığının görüldüğünü, kadınları sadece tarımda değil tüm sektörlerde görmek istediklerini kaydetti. Çorum’dan 40 kadar kursiyerin böyle bir geziye katılmasının yankılarının olacağını belirten vali vekili Recep Yüksel, “Yapılanları gören kadınlar ben de yapabilirim diyecekler. Bu da yeni çalışma alanları açılmasına neden olacak devlet olarak her zaman kadınların yanındayız. Devlet kapısında iş aramak yerine bu tür eğitimlerle küçük mekanlarda da olsa üretim yapılabileceği görülebilecektir” dedi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim