İnsanlık tarihinin ilk yazılı barış antlaşması ve yine kadın-erkek eşitliğinin ilk tarihsel belgesi olan Kadeş’e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sahip çıkmış, önceki yıl Hitit Üniversitesi’nde düzenlenen Kadeş Sempozyumu’nu himayesine almıştı.

CHP Çorum Belediye Başkan Adayı Özgür Kılıç, meydana “Kadeş” adını vereceğini daha önce açıklamıştı. Ak Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve MHP Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin de, önceki gün gazetemizi ziyaretleri sırasında aynı doğrultuda kişisel görüşlerini açıkladılar.

“Kadeş Meydanı” isminin barış ve kardeşlik şehri Çorum’a çok yakışacağını düşündüğünü ifade eden Halil İbrahim Aşgın, burada Hitit figürleriyle çok güzel bir meydan oluşturulabileceğini anlatarak, “Bizde istişare kültürü çok önemli. Konuyu Belediye Meclisimizde istişare edeceğiz. Meclis üyelerimizin de benim gibi düşüneceklerine inanıyorum” dedi.

MHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin de, yeni bir kimlik kazandırarak Çorum’u “marka şehir” yapmayı amaçladığını belirterek, “Kadeş Meydanı, bu yeni kimliği simgeleyen unsurlardan biri olacak. Dünyanın en seçkin meydan örneklerini inceleyerek, burada güzel bir proje uygulayacağız” diye konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim