KADEŞ Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından organize edilen 1. kuruluş yıldönümü gecesi, geçtiğimiz Cumartesi akşamı Güleryüz Tesisleri’nde büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı yemekte CHP Çorum Belediye Başkan Adayı Özgür Kılıç, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, CHP İl ve Merkez İlçe Yöneticileri, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, CHP Belediye Meclisi Aday Adayları Tuncay Yılmaz, Gülhan Eke, Onur Topkül ve Meftun Karatepe, HDP İl Başkanı Ümit Küçükbayatlı, TKP İl Temsilcisi Erol Celep, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Nurettin Aksoy, Anadolu Hitit Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Özgür Ispanak, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Kahveciler Odası Başkanı Nesimi Özkubat, Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Uzun, Lokantacılar ve Aşçılar Odası Başkanı Burhan Balcı, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya, Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe, Yavruturna Mahallesi Muhtarı Metin Kaşar, Yavruturna Mahallesi Muhtar Adayı Ali Akkuş, Bahçelievler Mahallesi Muhtar Adayları Habibe Alkan, Ülkü Karakuş, KADEŞ Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, kursiyerler ve aileleri ile davetliler hazır bulundu.

ÖZGÜR KILIÇ’A “ATATÜRK” RESİMLİ DERNEK FORMASI

Sunuculuğunu Meltem ve Uğur Çınar çiftinin üstlendiği gecede KADEŞ Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Emine Özten bir konuşma yaparak, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

CHP Belediye Başkan Adayı Özgür Kılıç da bir konuşma yaparak, gecede bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederken, gecenin organizesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmasında Belediye Başkanı seçilmesi halinde gerçekleştirmek istediği projeler hakkında da bilgi veren Kılıç, Valilik karşısındaki kent meydanının adının “Kadeş Meydanı” olacağı taahhüdünde bulundu.

Dernek Başkanı Emine Özten, derneğin çalışmaları esnasında verdiği destek dolayı ise CHP Adayı Özgür Kılıç’a üzerinde ‘Atatürk’ resmi bulunan dernek formasını hediye etti.

Gece dernek kursiyerlerinden oluşan Halk Oyunları Ekibi’nin Çorum yöresi oyunları gösterisinin ardından Dinçer Şimşek, Ercan Aygün, Hakan Katı ve Ali Bektaş’tan oluşan grubun türküleri ile devam etti. Ayrıca Filiz Cenik’in de türküleri renk kattığı dostluk gecesinin ilerleyen saatlerinde, Avukat Hüseyin Erdost da Arif Sadeçolak’ın bağlaması eşliğinde davetlilere bir türkü ziyafeti çekti.

BEBEKLERE, ÖZKUBAT VE KAYA’DAN 12 BİN LİRA

KADEŞ Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen 1. kuruluş yıldönümü gecede, derneğe gelir sağlamak amacıyla kız-erkek figüründen oluşan bebekler için açık artırma gerçekleştirildi. Davetlilerin birbiriyle yarıştığı açık artırma; 12 bin lirayla Çorum Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat ile Borsa Meclis Başkanı Yılmaz Kaya’da kalırken, bebekleri tekrar derneğe bağışlamaları da davetlilerin büyük alkışını aldı.

Dayanışma ve dostluk gecesi, türküler eşliğinde çekilen halaylarla geç saatlere kadar devam etti.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim