İddiaya göre; Merkeze bağlı İnalözü Köyü Sülükler Mahallesi'nde geçen yıl 30 Temmuz'da meydana gelen olayda, gece saat 02.00'da Kamil B’nin (68) evine giren M. Y., oğulları M. Y. ve F. Y. ile damadı A.S. 23 Ağustos'ta evlenecek olan L. B'yi kaçırdı. Genç kızın babası ile annesi Nimet B’yi döven saldırganlar L.B'yi zorla bir otomobile bindirip olay yerinden ayrıldı.
Ailenin ihbarı üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevkedildi. Bölgede araştırma yapan ekipler köyün tüm giriş ve çıkışlarını kontrol altına aldı. Ancak kaçırılan L. B. ve şüphelilere ulaşılamadı. Bir otomobille Çorum'da bir bağevine kaçırılan genç kız daha sonra Kırıkkale'ye götürüldü. 5 gün boyunca M.Y'nin tecavüzüne maruz kaldığı öne sürülen L.B. evdekiler uyurken, camdan atlayıp, yakınlardaki bir eve sığınıp, yardım istedi. Polise şikayette bulunan genç kızın ifadeleri sonrası eve girip kızı kaçıran 4 kişi ile onlara yardım ettiği öne sürülen polis memuru B. T. yakalanıp, tutuklandı.
Sanıklar hakkında fikir ve eylem birliği içinde suç işlemek, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, işkence, hürriyeti tehdit, nitelikli ve basit yaralama, konut dokunulmazlığını ihlalden dava açıldı. Kırıkkale Ağır Ceza'da dün görülen ilk davada sanıklar ifadelerinde bu olayın dışında olduklarını, M.Y'nin L.B'yi kaçırdığını, kızında bu işte gönlü olduğunu iddia etti. Sanıklardan polis memuru B.T. ile damat A.S tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer üç sanığın tutukluluğunun devamına karar verildi.

"HAYATIMLA OYNADILAR"
Duruşmaya katılan genç kız ve ağabeyleri dün gece Balıkesir'e döndü. Mahkemede olayı bir kez daha yaşayan L.B., Balıkesir dönüşünde fenalaşıp bayıldı. Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan genç kız, tedavinin ardından taburcu edildi. Psikolojik tedavi gördüğünü söyleyen L. B. "Sanıkların hepsi benim hayatımla oynadılar. Beni kaçırıp, tecavüz edenlere yardım eden, yataklık yapan iki kişi ilk duruşmada serbest bırakıldı. Bir insan böyle bir suçtan nasıl serbest kalabilir. Ben buradan hakim ve savcılara sesleniyorum. Onlar çıkıpta sokakta gezmesinler. Serbest bırakılanların da tutuklanmasını ve en ağır cezaya çarptırılmalarını istiyorum" dedi.

KAMUOYUNDAN DESTEK İSTEDİLER
Genç kızın ağabeyi Sami B., "İlk duruşmada sanıklardan ikisinin serbest kalması bizi üzdü. Biri yatak odasına kadar gidip kardeşimi evden çıkarmış, biri de Kırıkkale'ye götürmüş. 'Biz adalet istiyoruz, kanuna güveniyoruz' dedik. Güvenmeye de devam edeceğiz. Ama adalet de yerini bulmalı. Bu konuda yetkililerin, basının, kamuoyunun desteğini bekliyoruz." diye konuştu.

"İNTİKAM İÇİN KAÇIRMIŞLAR"
Genç kızın diğer ağabeyi Serdar B., ise M. Y. ve oğullarının intikam için kardeşini kaçırdığını iddia etti. Serdar B., sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ben 5 yıl önce sanıklardan M.Y'nin kızıyla kaçarak evlendim. İki çocuğumuz dünyaya geldi. Ama yıllar sonra intikam peşine düştüler. Annemi babamı darp ederek kız kardeşimi kaçırdılar. Şimdi adalet arıyoruz. Sonuna kadar kardeşimin yanındayım"
Olayın ardından eşinin iki çocuğunu alarak Çorum'a döndüğünü belirten Serdar B, "Eşim annesinin aradığını, babasının kendisini görmek istediğini söylüyordu. Bende 'yıllardır aramıyordu, şimdi niye arıyor' diyordum. Ancak eşim çocukları da aldı gitti. Şimdi boşanma davamız sürüyor. Çocuklarımı da istiyorum. Onları kimseye emanet edemem " dedi.
(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim