Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yasadışı tütün mamülü ticaretinin önlenmesi amacıyla yapılan çalışma kapsamında düzenlenen operasyonlarda 6 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Üçtutlar Mahallesi’nde bulunan bir adreste yasal olmayan şekilde tütün, tütün mamulü ve içi kıyılmış tütün ile doldurulmuş bandrolsüz makaronların piyasaya sunulduğu bilgisinin alınması üzerine bir işyerinde yapılan aramada 4,465 gr. kıyılmış tütün, içerisi kıyılmış tütünle doldurulmuş 2467 adet makaron sigara ele geçirilirken,  şüpheli A.O.S hakkında adli ve idari işlem yapıldı.

Polis ekipleri, yasadışı kaçak alkollü içki ticaretinin önlenmesi amacıyla yapılan çalışma kapsamında Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan bir adreste yasal olmayan şekilde temin edilen el yapımı alkollü içkilerin ve yabancı ülke bandrollü kaçak içkinin piyasaya sunulduğu bilgisinin alınması üzerine bir işyerinin eklentisinde yapılan aramada 90 litre el yapımı alkollü içki ve 1 şişe yabancı ülke bandrollü kaçak içki ele geçirdi.

Yine Gülabibey ve Çöplü mahallerinde yapılan operasyonlarda da 104,020 gr. kıyılmış tütün, içerisi kıyılmış tütünle doldurulmuş 29,400 adet makaron sigara ve üzerinde TAPDK ibaresi bulunan gerçek veya sahte olup olmadığı kriminal incelemeden sonra belli olacak 1,850 adet bandrol, 93,360 gr. kıyılmış tütün, içerisi kıyılmış tütünle doldurulmuş 16,400 adet makaron sigara ve üzerinde TAPDK bandrolü bulunmayan 23,000 adet boş makaron, 21 şişe kaçak parfüm, 26 adet cinsel içerikli ürün, 2 adet boş makaron doldurma makinesi, gerçek veya sahte olup olmadığı kriminal incelemeden sonra belli olacak 422 adet bandrol ve 204 adet kullanılmış ve tekrar kullanıma hazır tütün poşeti ele geçirildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim