CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde yeni dönemde bedelli askerlikle ilgili bir çalışma yapılıp, yapılmayacağını ve geçen dönemde bedelli askerlikten yararlananların kaçının bakan ve milletvekillerinin çocuğu olduğunu sordu.
Sertel’e Milli Savunma Bakanlığı’ndan verilen cevapta, geçmiş dönemi kapsamasına rağmen bedelli askerlikten yararlanan siyasilerin çocuklarının sayısı verilmezken, Bakanlığın bedelli askerlik konusunda herhangi bir çalışması olmadığı belirtildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Aralık 2014’te çıkan ve 30 bin liradan 18 bin liraya düşürülen bedelli askerlik kanunundan çok sayıda vatandaşımız yararlandı. Her şeye zam gelirken bedelli askerlikte indirime gidildi. Kamuoyuna yansıdığı kadarıyla bedelli askerlikten o dönemde parlamentoda görev yapan çok sayıda bakan ve milletvekilinin çocukları yararlandı. Toplumun büyük bir kesiminin merak ettiği bu konuya, Milli Savunma Bakanlığı’ndan cevap alamadık” diye konuştu.
(Selda FINDIK)
Editör: TE Bilisim