Genel Müdürümüz Mehmet Yolyapar ve Halkla İlişkiler Yönetmenimiz Selda Fındık ile uzun süre sohbet eden Ayhan Bozkurt, YAZILIKAYA’nın yeniden çıkmaya başlamasını büyük bir memnuniyetle karşıladığını belirterek, böyle kaliteli ve seviyeli bir edebiyat-sanat dergisine katkıda bulunmaktan onur duyacağını söyledi.

Yakın arkadaşı, yazar Ahmet Ümit’le telefon görüşmesi yapan Bozkurt, YAZILIKAYA’ya katkısını istedi ve olumlu yanıt aldı. Semih Poroy’un çizdiği kapağı çok beğendiğini de ifade eden Ayhan Bozkurt’u, Mehmet Yolyapar telefonla arayarak ünlü çizerle görüştürdü.

YAZILIKAYA etrafında oluşan kültürel ve sanatsal açılımı çok önemsediğini, bu sinerjinin Çorum’un lobi eksikliğinin giderilmesinde de büyük fayda sağlayacağını vurgulayan ünlü oyuncu, “Bundan böyle, YAZILIKAYA’nın ve dolayısıyla Çorum’un, İstanbul’da edebiyat ve sanat elçisi olacağım” dedi.

Yazılıkaya Yayın Kurulu ile İstanbul’da tanınmış gazeteciler, yazarlar ve sanatçılar arasında köprü olabileceğini anlatan Ayhan Bozkurt, “Hitit uygarlığı gibi bir tarih hazinesinden gerektiği gibi yararlanamıyor olmamız beni çok üzüyor. Ünlüleri Çorum’a getirerek, onların Hitit’i yazmalarını, konuşmalarını sağlayarak bu doğrultuda bir adım atabiliriz. Çorumlular olarak artık kabuğumuzdan çıkmalıyız. Çorumlular da desteklerse, YAZILIKAYA, bu açılımın Çorum ayağını oluşturabilir.” ifadesini kullandı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim