Doğan Jeotermal Şirketler Grubu Başkanı ve Türkiye Jeotermal Vakfı Başkanı, hemşehrimiz Mehmet Ali Doğan, yerli kaynakların değerlendirilmesi noktasında “jeotermal”in büyük önem taşıdığını vurgulayarak, sağlık turizminin yüksek istihdam sağlama yanında, cari açığı da aşağı çekeceğini söyledi.

Önceki gün 24 TV’de Sadi Özdemir’in “Reel Ekonomi” programına konuk olan M.Ali Doğan, Türkiye’nin jeotermal potansiyeli yönünden Avrupa’da birinci, dünyada yedinci olduğunu, ama bu potansiyelin gereği gibi değerlendirilemediğini hatırlatarak, Katar’la kurdukları ortaklık sayesinde, hem mevcut tesislerini güçlendirdiklerini, hem de yeni yatırımlar gerçekleştireceklerini anlattı.

Burhaniye’de büyük bir tatil köyü konsepti planladıklarını, Saraybosna’daki ahşap fabrikasında da ahşap villalar üreteceklerini ifade eden Doğan, “Termal turizminin katma değeri çok yüksek. Kıyı turizminde 5 turistin bıraktığı parayı, sağlık turizminde bir turist bırakıyor. Dolayısıyla, termal turizmi, hem cari açığı aşağı çekiyor, hem de istihdamda süreklilik sağlıyor.” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim