Kuruluş yıldönümü dolayısıyla İl Jandarma ve Garnizon Komutanlığı bahçesinde dün coşkulu bir tören düzenlendi.
Törene Vali Vekili Adem Saçan, Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül ve TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ın yanı sıra şehit ve gazi yakınları katıldı.
Ebediyete intikal eden şehitlerin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ahmet Çelik, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Jandarma üstün vazife anlayışı sarsılmaz disiplini etkili ve gerçekçi eğitimi yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan topraklarında görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyetinin gücü ve teminatıdır. Yurdumuzun her köşesinde halkla iç içe olarak büyük bir fedakârlıkla görev yapan ve Türk Silahları Kuvvetleri’nin penceresi olan Jandarma, Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde hukuk devletinin kurallarına uygun vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen ve halkımızla bütünleşmiş modern teknolojinin bütün imkânlarını etkinlikle kullanabilen milli ahlaki ve mesleki değerleri ile yetişmiş personeli ile üstün vazife anlayışı ile görevleri yerine getirme inancı içerisindedir. 177 yıldır ulusuna ve ülkesine hiçbir karşılık beklemeden fedakârca ve kahramanca hizmet eden tarihi şan şeref ve üstün başarılarla dolu kanun ordusu jandarma genel komutanlığının tüm personeli adına katılımlarınızdan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
Daha sonra protokol üyeleri, suçların aydınlatılmasında ve suçlarla mücadelede kullanılan teçhizatların sergilendiği standı gezdi.
Silahların, dürbünlerin, tüfeklerin ve İl Jandarma Komutanlığı’na ait bazı araç ve gereçlerin bulunduğu sergide katılımcılar, teçhizatları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.





(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim