Evinden 22 Şubat 2015 Pazar günü saat 16.00 civarında ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan A.Ş’nin cesedi, bir gün sonra köylüler tarafından Bayat-Belören Mahallesi Akyol Kaş mevkiindeki ağaçlık alanda bulunmuştu. Jandarma ekiplerince başlatılan soruşturmada, A.Ş’nin av tüfeği ile boynundan vurularak öldürüldüğü anlaşılmıştı.
Çorum İl Jandarma Komutanlığı, cinayeti işleyen fail ya da failleri yakalamak için, içerisinde özel asayiş ve istihbarat timleri, olay yeri inceleme timleri, iz takip köpek timi ve konusunda uzman soruşturmacılar bulunan 20 kişilik özel bir ekip kurdu. Bayat Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen soruşturmada, Tepekutuğun Köyü’nden ve Belören Mahallesi’nden çok sayıda şahıs ile görüşüldü. Özel asayiş timleri ve olay yeri inceleme timleri tarafından cesedin bulunduğu yer ve çevresinde yapılan detaylı araştırmalar sabırla sürdürüldü, delil olabilecek her türlü ayrıntı üzerinde duruldu. Olay yerindeki tekerlek ve ayak izlerinden, maktulün başka bir yerde öldürülerek Belören Mahallesi Akyol Kaş Mevkii’ndeki ağaçlık alana atıldığı bilgisine ulaşan Jandarma ekipleri, İz Takip Köpeği Hisar’ın da yardımıyla, A.Ş’nin en son Tepekutuğun Köyü’nden K.A.’nın evine girerken görüldüğünü tespit etti.
Bayat Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan arama kararıyla, annesiyle birlikte yaşayan K.A.’nın evinde ve arabasında yapılan aramada, oturma odasındaki duvarda saçma izleri ve bazı eşyaların üzerinde kan lekeleri bulunduğunu tespit eden Jandarma ekipleri, DNA incelemesi yapılmak üzere numuneler aldı, evde maktulün ayakkabılarını da bularak eşine teşhis ettirdi. Birden fazla noktada yapılan aramalarda, olayda kullanılan silah da dahil olmak üzere, üç adet av tüfeği ele geçirildi. Jandarma ekipleri, A.Ş’nin öldürüldükten sonra araziye atıldığı yere kadar taşındığı araçta yaptığı araştırmada, bagaj kısmında kan lekeleri olduğunu tespit ederek araca da el koydu.
Bayat Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen ve Çorum İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin sabırla ve profesyonelce yürüttüğü titiz soruşturma sayesinde elde edilen tüm deliller, görgü şahitleri ve zanlıların ifadeleri doğrultusunda; olay anında evde maktul A.Ş. ile birlikte K.A.(29), annesi S.A. (62), halası D.K.(46), yeğeni B.B. (9) ve köylüsü S.K.’nın (42) bulunduğu, A.Ş.’yi K.A.’nın vurduğu, maktulü araca K.A. ve halası D.K.’nın birlikte koyup Belören Mahallesi Akyol Kaş Mevkii’ne götürerek ağaçlık alana attıkları anlaşıldı.
Alınan ifadelerinin ardından Bayat Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen K.A. ve D.K., mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.


(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim