Bayram kutlamaları kapsamında izci ünitesine yeni katılan izciler de and içerken yeni izcilerin fularlarını okul müdürü Haydar Deveci taktı. İzcileri olumlu davranışlarından dolayı kutlayan Haydar Deveci, izci sayısını arttırmak istediklerini söyledi. And içen izciler tarafından yapılan gösterinin ardından, izciler günübirlik kamp yaptı.

İzci Lideri ve Hitit İzcilik Kulübü Başkanı Erden Özer liderliğinde kampa giden 35 izci öğrendikleri izcilik bilgilerini uygulama imkanı bularak doğayla iç içe yaşamanın keyfini çıkardılar.

Diğer okullardaki İzci Liderlerine izci ünitesi açmaları yönünde çağrıda bulunan Hitit İzcilik Kulübü Başkanı Erden Özer, izci sayısı arttıkça iyi yurttaş, doğaya ve canlılara saygılı vatandaş yetiştirme konusunda başarılı olacaklarını belirtti. Özer izcilikle ilgili şunları söyledi;

“İzciliği diğer eğitim şekillerinden ayıran en önemli özelliğin; amacına ulaşmak için kullandığı değişik metotlardır. İzciliğin doğuşuna kadar hiçbir eğitim sistemi çocukları bina ve sınıfların dışına çıkaramamış, sadece teorik bilgiler vererek değiştirme yolunu seçmiştir. Ancak izcilik kurulduğu günden itibaren okul eğitiminin veremediği eğitimi vermiş, çocuk ve gençleri zor bir yaşam kavgasına alıştırabilmek için kendine özgü metodlarını, büyük bir başarı ile kullanmayı günümüze kadar devam ettirmiştir. Bütün bunları uygulamak için izci üniteleri en önemli çalışma alanlarıdır” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim