Ankara'da 30 Mayıs’taki milletvekili aday tanıtım toplantısına giderken trafik kazası geçiren ve tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden İYİ Parti Samsun 2. Sıra Milletvekili Adayı İbrahim Özyer, son yolculuğuna uğurlandı.

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü ile birlikte milletvekili adayları İbrahim Özyer, Önder Fatih Şenol ile Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Recep Güleroğlu ve İbrahim Özyer'in oğlu Alper Özyer'in bulunduğu minibüs 30 Mayıs’ta Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesi yakınlarında sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Kazada ağır yaralanan ve tedavisi Ankara'da devam eden milletvekili adayı Özyer önceki gün vefat etti.

İbrahim Özyer'in cenazesi Cuma günü Samsun'a getirildi. İlkadım ilçesi Yeni Doğan Mahallesi'ndeki evinden alınan Özyer'in cenazesi İYİ Parti İl Başkanlığı binası önüne getirildi. Partililerden helallik alınıp dua edildi. Buradaki törene, İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener de katılarak taziyeleri kabul etti.

Ardından Özyer'in cenazesi, partililer tarafından törenin düzenleneceği Büyük Cami'ye omuzlarda taşındı. Akşener, cami avlusunda İbrahim Özyer'in eşi Nursel Özyer ile oğulları Alper ve Ali Özyer'e başsağlığı dileğinde bulundu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile yan yana taziyeleri kabul eden Akşener, “İbrahim Özyer benim kardeşimdi. Elim bir kazada kaybettik. İçim yanıyor. Allah mekanını cennet etsin inşallah. Gördüğünüz gibi ben ailedenim. Arkadaşlarımla birlikte herkes taziyeleri kabul ediyoruz” dedi.

Büyük Cami'deki cenaze törenine Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, AK Parti ve CHP teşkilatları ile siyasiler, belediye başkanları, milletvekili adayları ve çok sayıda kişi katıldı. Öğle namazını takiben kılınan cenaze namazının ardından İbrahim Özyer'in cenazesi Kıranköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Aynı kazada ağır yaralanan İl Başkanı Süslü'nün tedavisine Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediliyor.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim