31 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimleri kapsamında Çorum’da İlk olarak Sungurlu Belediye Başkan adayı olarak mevcut Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’i açıklayarak seçim startını veren İYİ Parti daha sonraki günlerde de sırasıyla diğer adaylarını açıklamıştı. İYİ Parti son olarak ise daha önce Dodurga için açıklanan ancak daha sonra geri çekilen Dr. Bilgi Terlemezoğlu’nu Çorum Belediye Başkan adayı olarak açıklamıştı.

İYİ Parti bu süreçte ayrıca İskilip için Av. Muhsin Kocasaraç, Mecitözü için Bülent Bora Baltacı, Alaca için Serdar Coşkun, Boğazkale için Kürşat Aşık, Dodurga için Bekir Akman, Osmancık için Ecz. Mahmut Özhan Arslan ve Uğurludağ için ise Orhan Torun’u aday olarak gösterdi.

ANKARA’DA TANITIM

İYİ Parti son olarak Ankara’da aday tanıtım toplantısı düzenledi. İYİ Parti'nin seçim beyannamesi Genel Başkan Meral Akşener tarafından bu toplantıda açıklanırken, İYİ Parti'nin il ve ilçe adayları da kamuoyuna tanıtıldı. İYİ Partili adaylar da ant içerek iktidar yemini etti.

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Merkez İlçe Başkanı Erkan Yıldız, Çorum Belediye Başkan Adayı Dr. Bilgi Terlemezoğlu, il, ilçe ve merkez ilçe yöneticileri ile partinin 31 Mart seçimlerindeki belediye başkanı, il genel meclisi ve belediye meclis üyesi adaylarının katılımıyla Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium´da düzenlenen törende Genel Başkanı Akşener, 31 Mart yerel seçimlere kısa bir süre kala partisinin seçim beyannamesini ve sloganını açıkladı.

Programda saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra İYİ Belediyecilik vizyonunu tanıtan kısa bir video filmi izletildi. Konuşmasına partisinin Mersin Belediye Başkan adayı Burhanettin Kocamaz'ın YSK'ya geç gönderilen evraklar yüzünden aday olamaması konusuyla başlayan Meral Akşener, “Mersin’i alacağız iddiamızı hazmedemeyenler dün kirli bir oyuna daha tevessül ettiler. İYİ Parti başka bir tuzakla daha karşı karşıya. Ne yaparsanız yapın Allah'ın izniyle bu tuzağı da bozacağız. Çok açık söylüyorum bu bir ihmal değildir. Bu İYİ Parti'ye yönelik dahili bir operasyondur” dedi.

Yerel seçimlerde partisinin belediye başkan adaylarını ayağa davet eden Meral Akşener, adaylara İYİ Parti andını okuttu. İYİ Parti adayları daha sonra yerel seçimde başarılı olacaklarına dair yemin ettiler.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim