İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi İlay Aksoy ve Milletvekili Aday Adayları Fatih Mehmet Arslan, Sinem Sarı ve Sefer Yılmaz’ın eşlik ettiği ziyaretlerde Bekir Özsaçmacı, sandık güvenliğinin tam olarak sağlanabilmesi için Millet İttifakı’nda yer alan tüm partilerin işbirliği içerisinde bulunmasının önemine vurgu yaptı.

16 yıllık AKP iktidarının sonlarında, özellikle İYİ Parti kurulduktan sonra bir şeylerin değiştiğini halkın da gördüğünü kaydeden İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, “Alelacele kendi yancı ortağıyla birlikte erken seçim kararı aldılar. Bu seçim kararı alındıktan sonra bazı tuzaklar ve olumsuzluklar meydana getirmeye çalıştılar. Bu tuzakları aşa aşa geldik. Bu tuzakları aşmamızda evvela yardımcı olan CHP ve 15 milletvekiline sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Demokrasi adına, demokrasinin önünü açmak adına yapılmış olan bu hareket tarihe geçecektir. İYİ Parti’nin önü kesilmek istenirken bu tuzaklar, samimiyet ve diyaloglar çerçevesinde bozulmuş oldu. Buraya bugün esas gelme sebebimiz sandık güvenliği ve seçimlerle alakalı yapabileceğimiz Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin bir arada gerçekleştirebileceği organizasyon. Güvenlik tedbiriyle alakalı ve neler yapılacağının kısaca bir çerçevesini oluşturmak. Millet İttifakı’yla alakalı seçim güvenliği, sandık güvenliğine sahip çıkılması ile alakalı çalışmalar yapacağımız bir komisyon kurulmasını talep ediyoruz. Çok önemli bir seçime girdik, stratejik güvenlikle alakalı önlem alıyoruz. 30’una kadar da bunu tamamlamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

CHP ve SP yöneticileri de 25 Haziran sabahı huzur ve refah içinde, herkesi içine alan daha demokratik bir ülkeye uyanmanın ümidini taşıdıklarını belirterek, farklılıkların ayrışmaya neden olmaması gerektiğini, bu anlamda siyasiler olarak ülkede kurulacak her iyi şeyin yanında, her kötü şeyin de karşısında olacaklarını, Millet İttifakı’nın getirdiği ne varsa hep birlikte yapmak için gayret içinde olacaklarını ifade ettiler.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim