Geçtiğimiz hafta Sungurlu İlçe Başkanlığı’nın ilk genel kurulu ile başlanan kongre süreci Cumartesi günü yapılan 4 ilçe kongresi ile devam etmişti. İYİ Parti de dün ise Merkez İlçe Teşkilatı’nın genel kurulu yapıldı.

Eski İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Eker’in kurucu Merkez İlçe Başkanı seçilmesinin ardından geçen 2 aylık süre sonunda dün yapılan kongrede Merkez İlçe Başkanı değişikliğine gidildi. İYİ Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen genel kurulda Hasan Yetik yeni Merkez İlçe Başkanı seçildi.

Divanın Muhsin Kocasaraç, Mehmet Fatih Arslan, Elif Gökçen Şahiner ile Cavit Çakkal’dan oluşturulması ile başlayan genel kurulda ilk olarak saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Yönetim Kurulu faaliyet raporu, gelir-gider ve bilançonun ele alındığı kongrede İl Başkanı Bekir Özsaçmacı tarafından kurucu Merkez İlçe Başkanı Mustafa Eker’e katkıları için plaket verildi. Genel Başkan Meral Akşener’in mesajının okunduğu kongrede daha sonra konuşmalara geçildi.

Kongrede konuşan Divan Başkanı Muhsin Kocasaraç, “İYİ Parti, yiğitler, korkusuzlar ve gönüllüler partisidir” diyerek bu partinin kuruluşunda görev yapmanın cesaret istediğini, bu cesareti gösteren Mustafa Eker’e de teşekkür ettiğini kaydetti. Kocasaraç, kavgayla şiddetle işlerinin olmadığını, yapılanların daha iyisini yapmak için iktidara talip olduklarını vurguladı.

Suriye’nin Afrin bölgesinde sürdürülen Zeytin Dalı harekatındaki 12 şehit için Allah’tan rahmet, Türk milletine de başsağlığı dilenen kongrede konuşan Mustafa Eker de dünyada ekonomi temelli adaletsizliklerin yaşandığını, 7-8 kişinin 4 milyar insanın geliri kadar geliri bulunduğunu, emperyal dünyanın insanları sömürmeye devam ettiğini vurguladı.

İyi, doğru ve dürüstlerin vereceği mücadelenin bu durumda öne çıktığını, İYİ Parti’nin de önce şehrimizi, daha sonra Türkiye ve dünyayı değiştirmek adına yola çıktığını ve ezilenlerin sömürülenlerin mücadelesini yürüttüklerini kaydeden Eker, “Hepimizin adalet ve özgürlüğe, fikirlerin açıkça beyan edilebildiği bir Türkiye’ye ihtiyacı var. Toplum İYİ Parti’yi umut olarak görüyor. Umudu yeşertmeli ve büyütmeliyiz. Bunun için de çok çalışacağız” diye konuştu.

Zor zamanlarda siyaset yaptıklarını belirten Cavit Çakkal ise konuşmasında yüklerinin ağır olduğunu, Çorum ve Türkiye’nin iyi olması için mücadele ettiklerini, İYİ Parti’nin AKP-CHP-HDP arasında sıkışan seçmene iyi bir alternatif sunarak umudun merkezi olduğunu sözlerine ekledi.

İYİ Parti Merkez İlçe Başkan adayı Hasan Yetik de kongre sonucu oluşacak yeni yönetimi ile bu görevi namus bilerek Türkiye’nin iyi olması için çalışacaklarını bildirdi. İYİ Parti’nin en yerli, en milli ve en demokratik siyasi mücadele sonucu milletin gözü önünde kurulmuş bir parti olduğunu söyleyen Yetik, “Dolayısıyla İYİ Parti gücünü ve kuruluş ilkelerini doğrudan milletten almış ve meşruiyetinin kaynağını Türk milleti olarak gören bir siyasal harekettir. Politik yürüyüşümüz her türlü baskı ve engellemeye rağmen milletimizle buluşmayı başarmıştır. İYİ Parti olarak kimseden inandıkları, benimsedikleri değerlerden vazgeçmesini istemiyoruz. Tam aksine İYİ Parti'nin iktidar yürüyüşüne destek vermek isteyen herkes, kendini dilediği gibi tanımlayabilir. İYİ Parti olarak Türkiye'yi bu kötü gidişattan kurtarmak için hep birlikte yol almak istiyoruz. Biz milletimize güveniyoruz. Milletimizle birlikte her kesimin derdine çözüm olacağız” dedi.

Konuşmaların ardından ise seçimlere geçildi. Buna göre Hasan Yetik başkanlığındaki İYİ Parti Çorum Merkez İlçe Yönetim Kurulu; “Sevgi Kızıltaş, Gülsel Alıcı, Hatice Özkaya, Nihal Akçura, Gözde Topçu, Safiye Nergiz, Mehtap Akbaş, Menduh Torun, Emine Özçulha, Aygül Kırım, Birol Çatal, Hüseyin Damlkıran, Ahmet Cihat Buğdaylı, Volkan Akveran, Akif Hançer, Mustafa Karabıyık, Bektaş Ceylan, Ali Osman Şahinkara, Gökhan Günder, Hüseyin Akpınar, Şahin Çakın, İsmail Akyol, Muharrem Atak, Latif Demirci, Ali Akkaş, Ercan Fındıkçı, Duran Boyraz, Mesut Yağlı, Rıfat Bozduman, İsmail Berker, Murat Tekeli ve Osman Oral’dan oluştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim