İl Başkanı Bekir Özsaçmacı başta olmak üzere çok sayıda partilinin katılımı ile düzenlenen toplantıda İYİ Parti Çorum Milletvekili aday adayları Fatih Mehmet Arslan, Sefer Yılmaz, Sinem Sarı ve Bilal Çevrim hem kendilerini tanıttı hem de neden aday olduklarını anlattı.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerinde İYİ Parti’den aday adayı olan parti kurucularından geçmiş dönem MHP Milletvekili aday adayı ve uzun yıllar MHP il başkanlığı yapan Mehmet Fatih Arslan ile birlikte Osmancık Gazetesi editörü Gazeteci Bilal Çevrim, ODTÜ Maden Mühendisliği mezunu işkadını Sinem Sarı, ODTÜ Planlama mezunu işadamı Sefer Yılmaz tek tek söz alarak konuşmalarını yaptı.

Uzun yıllardır siyasetin içinde yer aldığını ve fakülte ile askerlik dışında tüm ömrünü Çorum’da geçirdiğini belirten Fatih Mehmet Arslan, Çorum’un 16 yıldır kayıtsız şartsız hakettiğinden daha fazla oyla AK Parti iktidarına destek vermesine rağmen bölgesindeki illere göre daha az yatırım aldığını vurguladı. Türkiye’nin kurtuluşunun İYİ Parti’de olduğunu gördüğü ve Çorum’un yeniden yatırım alabilmesinin yolunun İYİ Parti iktidarından geçtiği için bu partiden aday adayı olmaya karar verdiğini belirten Arslan, Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapacaklarını ve ülkede sorunların çözüleceğini ifade etti.

İYİ Parti’nin ülkenin tek umudu olduğuna inandığını belirterek Ankara’da doğup büyüyen bir Çorumlu olarak bu süreçte kendisinin de ilk kez siyasete adım attığını vurgulayan işadamı Sefer Yılmaz da “Hepimiz için ülkemiz için güzel bir başlangıç olacağına inanıyorum” dedi.

Bir maden şirketinde yöneticilik yapan Sinem Sarı da Türkiye’nin ciddi tehditler altında olduğunu belirterek bu süreçte demokratik parlamenter sistemin devamı ve çocuklarımızın daha iyi geleceği için İYİ Parti’den aday olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin geleceği için bu seçimlerin önemine değinerek gelecek adına ellerini taşın altına koyma adına aday adayı olduğunu belirten Gazeteci Bilal Çevrim de ilk hedeflerinin Akşener’i Cumhurbaşkanı seçtirmek olduğunu söyledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim