Meral Akşener liderliğinde 25 Ekim 2017’de kurulduktan sonra 10 Aralık 2017 tarihinde kurucu üyeleriyle birlikte 1. olağan kongresini yapan İYİ Parti yarın ilk olağanüstü kongresini yapacak.

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı’dan alınan bilgiye göre büyük kurultay yarın “İYİ’ler kazanır” sloganıyla Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. 79 ilde teşkilatlanmasını tamamlayan partilerinin kurultayına il kongrelerini bitiren 66 ilden bin 112 delegenin katılacağını söyleyen Özsaçmacı, geçen haftalarda yaptıkları kongre sonrasında Çorum’da büyük kurultay delegesi olarak “Bekir Özsaçmacı, Hasan Yetik, Nurcan Tufan, Sultan Bektaş, Fazlı Koçak, Şeref Helvacı, Fatih Mehmet Arslan ile Muhsin Kocasaraç” isimlerinin belirlendiğini hatırlattı.

Partinin kurucu genel başkanı Meral Akşener’in tek aday olarak katılacağı kongrede Genel İdare Kurulu’nda bu süreçte partiye katılan yeni isimlere de yer verilmesi bekleniyor. Kongrede yapılacak tüzük değişikliği ile bazı hataların düzeltileceği ayrıca 13 olan Başkanlık Divanı üye sayısının en az 15’e çıkarılmasının beklendiği öğrenildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim