27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylar belirlendikten sonra yoğun bir çalışma temposu içine giren İYİ Parti seçime saatler kalana kadar çalışmalarını sürdürdü.

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, İl Başkan Yardımcısı Bekir Korkmaz, Merkez İlçe Başkanı Hasan Yetik, Milletvekili adayları Fatih Mehmet Arslan, Abdullah Karaman Sefer Yılmaz ve Sinem Sarı, Cuma ve Cumartesi günlerini yoğun bir tempoda geçirdi.

İYİ Parti il ve ilçe yöneticilerinin de eşlik ettiği çalışmalar kapsamında Çepni Mahallesi esnafını ziyaret eden İYİ’ler hem vatandaşın hem de esnafın sorunları ile taleplerini dinledi. Partilerinin seçim beyannamesindeki vaatleri hakkında bilgiler veren Milletvekili adayı Arslan hizmet için göreve talip olduklarını, İYİ Parti’nin iktidar olması durumunda vatandaşın ödeyemedikleri tüketici kredisi, kredili mevduat hesabı ve kredi kartı borçlarının en az yüzde 80’ini sileceklerini, gençlere iş bulana kadar her ay 500 TL vatandaşlık maaşı bağlayacaklarını, emeklilere dini bayramlarda Bin 500 TL ikramiye vereceklerini dile getirdi.

Seçmenlerden büyük ilgi gören İYİ Parti adayları daha sonra Zafer Çarşısı, Kubbeli Caddesi ile Ulumezar civarındaki esnafı da ziyaret etti. İhtiyaç sahibi ailelerin yeni doğan çocuklarının 36 aya kadar gıda ve temel ihtiyaçlarını karşılayacak bir sistem kuracaklarını dile getiren Arslan, “Tüm yoksul ailelerin çocuklarına yükseköğrenim eğitiminde karşılıksız burs vereceğiz. Ev sahibi olmak isteyen düşük gelirli vatandaşlarımıza TOKİ aracılığıyla satın alma opsiyonlu kiralama yöntemiyle peşinatsız ve taksitsiz ev sahibi olma imkanı sunacağız” diye konuştu.

İYİ Parti adayları Arslan, Yılmaz ve Sarı ile parti yöneticileri ayrıca Çorum Kafkas Derneği Başkanı Hatice Nilüfer Kaya’yı ziyaret etti. Dernek yöneticileri Leyla Özdemir, Yunus Demir ve Kezban Kaya’nın da hazır bulunduğu ziyarette İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, kültür derneklerinin çok büyük önem taşıdığını belirterek, Türkiye'de kültür derneklerinin daha fazla desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Uzun süredir kanser tedavisi gören ve “Tavukçu Kenan” olarak da bilinen Necati Kenan’ın Uğurludağ’ın Saz Köyü’nde düzenlenen mevlid-i şerife de katılan İYİ Partililer mevlidin ardından geldikleri Eskiköy’de çay molası da verdiler.

İYİ Parti Çorum İl Teşkilatı seçim çalışmalarını ise istişare toplantısı yaparak tamamladı. Parti binasında İl Başkanı Bekir Özsaçmacı'nın başkanlığında yapılan toplantıya, Milletvekili Adayları Fatih Mehmet Arslan ve Sinem Sarı, Merkez İlçe Başkanı Hasan Yetik, il ve ilçe teşkilatı üyeleri katıldı. İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, sandık sorumlularına ve görevlilerine hatırlatmalarda bulundu. Milletvekili Adayı Fatih Mehmet Arslan da seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim