Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül ve Jandarma Uzman Başçavuş Ferhat Gedik için bir anma etkinliği düzenlendi.

Çorum Kent Konseyi ve bazı sivil toplum örgütleri öncülüğünde Cumartesi günü, aralarında çocuk ve gençlerin de bulunduğu çok sayıda yurttaş Hürriyet Parkı önünde bir araya gelerek terörü lanetledi.

12 yaşındaki Muhammed Yaşar Şahin tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından grup adına konuşan Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Furkan Mazman, 15 yaşında bir gencin teröristlerce şehit edilmesinin tüm yurdu olduğu gibi Çorum’u da yasa boğduğunu söyledi.

Eren Bülbül’ün polise ve Mehmetçiğe taş atarken değil, güvenlik güçlerine yol gösterirken şehit olduğuna dikkat çeken Furkan Mazman, “Karadeniz’de kimseden yardım alma şansı olmadığı hâlde sırf terör karanlığını daha geniş bir alana yaymak amacıyla vur-kaç yapan PKK örgütü ne kadar vahşi olduğunu bir kez daha göstermiştir. Geçmişte beşikteki bebelere kurşun sıkan bir eşkıya çetesinin 15 yaşındaki bir çocuğa ateş etmesi kimseyi şaşırtmamıştır.” dedi.

Hain teröristlerin gözlerini kırpmadan 15 yaşındaki bir çocuğa ateş açacak kadar aciz olduğunu belirten Mazman, bu olayla birlikte Türkiye’de sadece askerin ve polisin değil, sivil halkın da terör örgütleriyle savaştığını dile getirdi.

“Vatanı korumak tüm milletin görevidir” diyen Furkan Mazman, şunları söyledi:

“15 yaşında bir kardeşimizin teröristlerce şehit edilmesi, tüm yurdu olduğu gibi Çorum’u da yasa boğmuştur. Sadece Doğu’da, Güneydoğu’da, El-Bab’ta değil yurdun her bir köşesinde, bayrağımızı dik tutma mücadelesi vermekte olduğumuzu dün bir kez daha anlamış bulunuyoruz. Karadeniz’de kimseden yardım alma şansı olmadığı halde, sırf terör karanlığını daha geniş bir alana yayma amacıyla vur-kaç yapan PKK’lı teröristler, ne kadar vahşi olduğunu bir kez daha gösterdi. Geçmişte beşikteki bebelere kurşun sıkan bir eşkıya çetesinin, 15 yaşındaki bir çocuğa ateş etmesi kimseyi şaşırtmamıştır.

PKK gibi örgütler, ülkemizi bölmek için çalışıyorlar. Ama hiçbir amaçlarına ulaşamayacaklar. Devletimiz sahipsiz değildir. Devletin sahibi millettir. Devletin varlığına, milletin birliğine yönelik bir tehdit ortaya çıktığında, bunu savuşturmak sadece askerin, polisin değil, bütün milletin görevidir.

Maçka’daki bu olay göstermiştir ki, Türk milleti askeriyle, siviliyle bir bütündür. Teröre karşı korkmadan, taviz vermeden, birlikte ve kararlı mücadele olmazsa olmazdır. 15 yaşına rağmen teröristlere karşı korkmadan tavır alan ve askerimize yol gösteren yiğit Eren kardeşim, bu topraklarda yaşamanın onurlu duruşunu en güzel şekilde gösterdiğin için sana minnettarız. Küçücük bedeninde taşıdığın aslan yürek için sana minnettarız. Vatanı ve bayrağı hedef alanlara Ömer Halisdemir gibi, Fethi Sekin gibi kahramanlık nedir, gösterdiğin için minnettarız. Sen, polise, Mehmetçiğe taş atarken değil, yol gösterirken şehit oldun. Bunun kıymetini bilmek boynumuzun borcudur.”

Eren Bülbül’ün sosyal medya hesabından paylaştığı, “Biri de çıkıp demiyor ki iyi ki varsın Eren” ifadelerine atıfta bulunan Furkan Mazman konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sevgili kardeşim. Bu söz Çorumlu gençler olarak içimizi sızlattı. Sitemini ve kahramanlığına karşılık vermek için toplandık. İyi ki varsın, İyi ki aynı topraklarda aynı bayrağın altında aynı duyguları paylaşmışız. Aziz hâtıranın emaneti başımızın üstündedir. Bugün dünyadakilerin ne dediği önemli değil senin için; çünkü artık şehadet şerbetini içerek cennettekilerin misafiri oldun. Şehitliği ne kadar yüce bir makam olduğunu en iyi şehitler bilir. 15 yaşında bu makama eriştin, makamın kutlu olsun.

Sen artık çağımızın Onbeşli’sisin. Mümin ve vatansever gençliğin meşalesisin.

Ezan dinmesin diye, bayrak inmesin diye mücadele ederken doğum gününde seninle birlikte toprağa düşen Şehit Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik’e ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekânınız cennet olsun, aziz milletimizin başı sağ olsun.”

Basın açıklamasının ardından yurttaşlar, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” ve “Kahrolsun PKK” sloganları ve tekbirler eşliğinde dağıldı. (Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim