Altın Portakal’da 57 film arasından ödüle aday gösterilen ancak jüriden ödül alamamasına rağmen izleyicilerden en iyi film ödülünü kazanan “İyi Biri” isimli sinema filmi Türkiye genelinde vizyona girdi.
Hatay’dan Mersin’e uzanan bir yol hikayesini beyazperdeye taşıyan İyi Biri; Antakya’nın Samandağ ilçesinde yaşayan 40 yaşında, tutunamamış bir adamın, ev, iş ve eş bulma hayaliyle Mersin Mut ilçesindeki asker arkadaşının yanına gitmek için yanında köpeğiyle yola çıkmasının ve bu yolculuk boyunca yaşadığı komik, trajikomik hikayelerin anlatıldığı bir film.
Senaryosu Ayhan Sonyürek tarafından yazılan, yapımcılığını Mehmet Gün’ün görüntü yönetmenliğini ise Barbaros Engin’in yaptığı filmde Cengiz Bozkurt, Mustafa Alabora, Asuman Çakır, Macit Sonkan, Devrim Atmaca, Tulga Serim, Aysan Sümercan, Sevim Gelenbe, Ecren Serim, Vedat Yalçın, Mazlum Çimen, Cezmi Ersöz, Faruk Karaçay ve hemşehrimiz Nail Demir rol alıyor. Filmin müzikleri ise Ali Ekber Kayış ile Ahmet Aslan tarafından yapıldı.
1993 yılında Çorum Bölge Tiyatrosu’nu kuran ve 2005 yılına kadar yöneten, daha sonra İstanbul’a giderek sinema filmlerinde ve TV dizilerinde oyuncu, yapımcı yardımcısı gibi görevler üstlenen, ayrıca Anatolian Yapımcılık bünyesinde sanat merkezlerinde drama öğretmenliği yapan hemşehrimiz Nail Demir’in rol aldığı filmin önümüzdeki günlerde ilimizde de vizyona girmesi bekleniyor.
(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim