Ziyarete İyi Parti Çorum İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Koca, Belediye Meclisi 1.sıra adayı İsmail Yılmaz, 2.sıra adayı Gökhan Günder ve partililer katıldı.

Ziyarette, konuşan Dr. Bilgi Terlemezoğlu, üretimden tüketim toplumuna doğru yol alınmasının ana nedenlerinden birisinin tarım ve hayvancılık politikalarındaki yanlışlıklardan kaynaklı olduğunu söyledi.

Tarım alanında yerli tohumun terk edilmesi, daha fazla ürün üreterek kar gütme politikası nedeniyle gelinen noktanın içler acısı olduğunu, buna paralel hayvancılık konusunda ise yurt dışından özellikle Orta Amerika, Balkanlar ve İran tarafından getirilen hayvanlarla yerli ırkın ve köylünün üreticinin belini kırıldığını ifade eden Terlemezoğlu, bu olaylara ek olarak üreticinin öz kaynaklarını kullanamaması, maliyetlerin yüksek olması gibi nedenlerin de şehir hayatına yönelmeye neden olduğunu kaydetti.

Terlemezoğlu, Belediye Başkanı seçilmesi halinde köy, mahalle, ilçe ve il merkezini bir bütün olarak göreceğini ve bu nedenle ilin tamamına başkanlık yaparak Bütünşehir kalıp Büyükşehir mantığıyla çalışacağını dile getirdi. Başkan Adayı Terlemezoğlu, Tarım, hayvancılık, enerji sektörlerinin birbirlerine bağlı, aracı sektörler olduğunu, tarımdan üretilenin, hayvancılık sektörünü besleyeceğini, hayvancılık ve tarım sektöründen ürettiklerinin enerji sektörünü diğer bir adıyla Bio enerji tesislerini besleyeceğini vurguladı.

“TARIM, HAYVANCILIK VE ENERJİ SEKTÖRÜNDE İŞ İSTİHDAMI VE AR-GE İMKANLARI YARATACAĞIZ”

Terlemezoğlu, Tarım, hayvancılık ve enerji sektöründe iş istihdamı ve Ar-ge imkanları yaratacaklarını, elde ettikleri geliri de vatandaşlara sosyal kültürel imkan olarak karşılıksız sunacaklarını ifade etti. İyi Parti Adayı Terlemezoğlu, Çorum’un kendine has bir dünya markası olmadığını, bunun içinde bütün sektörün önde gelenleriyle istişare yaparak gerekli çalışmayı yapacaklarını belirtti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim