OKA Çorum Yatırım Destek Ofisi tarafından Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Uluslararası Barolar Birliği Avrupa Eş Başkanı olan hemşerimiz Av. Sıdıka Baysal ve İtalya’dan Av. Gianmatteo Nunzıante ve Av. Francesco Vitali de Bonda konuşmacı olarak katıldı.

Programın açılışında konuşan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Çorum Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın, küresel düzeyde yaşanan olaylardan en çok etkilenenlerin iş sektördü olduğunu belirterek farklı pazarlar bulunabilmesi amacıyla çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. İtalya’nın en çok ihracat yapan 10. ülke olduğunu, Türkiye’nin ihracat yaptığı ülkeler arasında da 4. sırada yer aldığını söyledi.

2000’li yıllarda Türkiye’ye gelen İtalyan yatırımcı sayısının 1369 olduğunu İtalya’da faaliyet gösteren ise 53 bin Türk’ün bulunduğunu kaydeden Özden Özgür Yalçın, İtalya büyükelçiliğine başvurduklarını ve İtalya’da bu işin avukatlar tarafından yapıldığını öğrendiklerini vurguladı.

Uluslararası Barolar Birliği Avrupa Eş Başkanı hemşerimiz Av. Sıdıka Baysal da konuşmasında İtalyan Kültürü ile Türk Kültürünün birbirine yakın olduğunu bu nedenle daha kolay anlaşılabildiğini anlattı.

Şirket evlilikleri, nitelikleri ve adımları konulu bir konuşma yapan Baysal, Türkiye’de genellikle yabancı yatırımcı dendiğinde “Para gelsin de nasıl gelirse gelsin düşüncesi bulunurken İtalya’da ise tüm anlaşmaların avukatlar aracılığı ile gerçekleştirildiğini, her konunun hukuki boyutlarına bakıldığını anlattı. Şirket evlilikleri ya da hisse alımlarında hukuk danışmanlığı alınması nedeniyle birleşmelerin daha sonra sorun yaşamadığını belirten Baysal, ileride ortak arayan ya da yatırımcı bekleyen firmalar hakkında bilgi de vereceklerini anlattı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim