Ulukavak Mahallesi Çevreyolu Bulvarı, Osmancık Köprüsü yakınlarında başlatılan asfalt çalışması yöre sakinlerinin tepkisine neden oldu.
4 yıl önce taşındıkları Bulvar Apartmanı’nın önü yıllardır asfaltlanmazken, civarda bulunan inşaatların çevresine asfalt atılmasına mahalleliler büyük tepki gösterdi.
Çorum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü çalışanlarının yolun bir kısmını asfaltladığını fakat kendi apartmanlarının önüne gelince çalışmaları durdurduğunu iddia eden yöre sakinlerinden Sami Cam, serzenişte bulundu.
Cam, “Belediye çalışanları, yolun bir kısmını yaptı. Bulvar Apartmanı’nın önüne gelince çalışmaları durdurdu. Gerekçe olarak da, gecekonduların çalışmalara engel olduğu söylendi. Çevrede çok sayıda inşaat varken ve hepsinin önü asfaltlanmışken, bu bahaneyi kabul etmiyoruz” dedi.
Özellikle yağışlı günlerde mağdur olduklarını ifade eden Cam, “Apartmanın önü pislikten geçilmiyor. Yağmurlu günlerde binanın önü bataklık gibi oluyor. Otoyoldan akan sel suları apartmana doluyor. 2015 Türkiye’sinde rezillik çekiyoruz” diyor ve ekliyor. “Bu güzelim şehre, temiz kent Çorum’a bu görüntüler hiç yakışıyor mu?”
Apartmanda 120 kişinin ikamet ettiğini ve defalarca Belediye’ye dilekçe verip şikâyette bulunduklarını belirten Sami Cam, aradan 4 yıl geçmesine rağmen geri dönüş alamadıklarını söylüyor.
Belediye’nin ilgisini beklediklerini dile getiren Cam, “Yol yapmayacaksınız bari otoyoldan apartmanın önüne kadar 20 metre asfalt atın. Leblebici esnafı rica minnet, kendi işyerlerinin önüne asfalt döktürüyor, kendi imkânlarıyla yola yama yapıyor. Biz de elimize kazma-kürek alıp, kendi asfaltımızı kendimiz mi atalım?” diyor.



(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim