“Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programı İl Kurulu” kararları ve “02 Mayıs Dünya Astım Günü” etkinlikleri kapsamında Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda iş yeri hekimlerine “ Mesleksel Astım -Mesleksel KOAH ve İç Ortam Hava Kalitesinin Solunum Sağlığına Etkileri” konulu eğitim gerçekleştirildi.

Eğitim; “Kronik Hava Yolu Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programı İl Kurulu ” Hitit Üniversitesi temsilcisi ve Türk Toraks Derneği Çorum İl Temsilcisi olan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Sertaç Arslan tarafından gerçekleştirildi.

Yrd. Doç. Dr. Sertaç Arslan, eğitimin ardından, “Astım nasıl bir hastalıktır ve belirtileri nelerdir? Astım ne sıklıkta görülmektedir? Astım tedavi edilebilir mi? Astımlı hastalar nasıl yaşamalılar? Astımlı hastalar spor yapabilir mi? Astımlı hastaların spor yapmasının astıma faydası var mı? Astımlı hastaların beslenmesinde nelere dikkat etmesi gerekir? Astımı kontrol altında tutmak için astımlı hastalar ne yapmalıdır?” gibi soruları cevapladı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim