Hitit Üniversitesi akademisyenleri, Ticaret ve Sanayi Odası, MÜSİAD, Sosyal Güvenlik Kurumu, Organize Sanayi Bölgesi ve İŞKUR temsilcililerinde oluşan proje heyeti ilk olarak Zürih Başkonsolosu Aslı Oral’ı ziyareti etti. Başkonsolos Oral, Türkiye-İsviçre ticari ilişkileri ve İsviçre’nin istihdam politikası ve istihdam durumu hakkında bilgiler verdi. Konsolosluk ziyareti Çalışma Ataşeliği’nde sosyal güvenlik uygulamaları hakkında bilgi paylaşımı ile devam eden programın ardından MÜSİAD İsviçre Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ile kayıtlı istihdamın yaygınlaştırılmasına yönelik istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Uluslararası Çalışma Örgütü’nte (ILO) gerçekleştirilen kayıtdışı istihdam politikalarının değerlendirildiği toplantıyla devam eden programda Çorum heyeti Uluslararası Çalışma Örgütü’nü (ILO) ziyaret ederek INWORK bölüm başkanı Philippe Marcadent’e proje hakkında sunum yaptı. Kayıtdışı istihdamın gerek gelişmiş gerek gelişmemiş tüm ülkeler için ciddi bir sorun olduğunu ifade eden Marcadent, kayıtdışı istihdam ile mücadele için yapılacak çalışmaların sektörel düzeye indirilmesinin daha etkili olabileceğini ifade ederek, kayıtdışı istihdam ile mücadelede etkin çalışmalar hakkında bilgiler sunarak kayıtdışı istihdam politikaları için tavsiye ve önerilerde bulundu.
Çorum heyeti son olarak, MÜSİAD İsviçre Şubesi ev sahipliğinde İsviçre Türk Toplumu (ITT) tarafından organize edilen Türk Toplumunun Yeni Vizyonu konulu toplantısına katıldı. Burada İnsana Yakışır İş İçin Kayıtlı istihdamın Teşviki Projesi Proje Koordinatörü Yrd.Doç. Dr. Menekşe Şahin, projenin amaç ve hedefleri hakkında bilgilendirme sunumu yaparak kayıtlı istihdamın teşvikine yönelik önceliklerin belirlenmesine ilişkin katılımcıların öneri ve tavsiyelerini tartışmaya açtı. Katılımcılardan yoğun ilgi gören program birebir görüşmeler ile devam etti. Çalışma ziyareti programı kapsamında heyet kurumsal ziyaretler yanında çalışma koşulları ve çalışma hayatının kalitesine yönelik iyi uygulamaları yerinde görmek amacıyla çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Editör: TE Bilisim