Hayat Grubu, şırınga ve diğer sağlık gereçleri üretimi ile Çorum’un ülke çapında yüzünü ağartmış, üretiminin büyük bölümünü ihraç etmek suretiyle de ülke ekonomisine değerli katkılar sağlamış bir “marka”.
Grubun ambalaj (oluklu mukavva) ve kağıt üretim tesisleri de, yıllar yılı Çorum’a ve ülkeye, hem istihdam yaratıp, hem de ekonomik katkı sağlamaya devam etti.
Ekonomideki genel durgunluğa bağlı olarak grubun yaşamaya başladığı finansal sıkıntı ise, geçen hafta Hayat Kağıt’ta çalışan 70 işçinin SMS mesajıyla işten çıkarılmaları sonucu medyaya ve dolayısıyla kamuoyuna yansıdı.

HESAPLAR BLOKE EDİLDİ
Hayat Grup Muhasebe ve İnsan Kaynakları birimi yetkililerinden Hakan Damar, Hayat Kağıt Fabrikası’nın 2000 yılından beri, özellikle hurda kağıt geri dönüşümü ile ülke ekonomisine büyük katma değer sağladığını belirterek, son dönemdeki finansal sıkıntılar sonucu vergi borçları yüzünden gayrimenkullerin ve hesapların bloke edildiğini anlattı.
İş makinelerine de haciz geldiği için üretim yapma imkânının ortadan kalktığını ifade eden Damar, “Şu anda fabrika çalışamaz halde” diye konuştu.

ÜRETİMİN ÖNÜ AÇILSIN
Ekonomide yaşanan olumsuzlukların bir sonucu olarak, hem işverenin, hem de çalışanların mağdur olduğunu vurgulayan Hakan Damar, “Hükümet yetkililerinden beklentimiz, hesaplar üzerindeki blokajın kaldırılması, kredi desteği sağlanarak üretimin önünün açılması ve mübarek Kurban Bayramı öncesi işsiz kalan işçilerin, yeniden evlerine ekmek götürebilir hale getirilmeleri. Borçlar ancak üretimle ödenebilir. Aksi halde, milli servet heder olduğu gibi, bu kadar insan da işsizler ordusuna katılmış olur” ifadesini kullandı.




(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim