Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Birlik Haber Sen Çorum İl Temsilciliği, 15 Temmuz’da yapılmak istenen darbe girişimi protesto etmek amacıyla Çevreyolu’nda bulunan PTT binası önünde bir basın açıklaması yaptı.
Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Saatci’nin de hazır bulunduğu basın açıklamasında konuşan Birlik Haber-Sen İl Temsilcisi Recep Kaya, darbenin milli iradeye, vatana ve millete karşı ihanet olduğunu söyledi.
Bugüne kadar yaşanılan darbelerin hiçbirinin15 Temmuz’daki darbe girişimi kadar alçakça, şerefsizce ve haysiyetsizce olmadığını belirten Kaya, açıklamasına şu şekilde devam etti:
“Hiçbir darbe, manevi değerlerimizi sömüren, tasması başkalarının elinde olan sözde hoca kılıklı bir hain tarafından yönetilmemiştir. Hiçbir darbe, halkına karşı silah çekmemiştir. Hiçbir darbe, havadan halkını bombalamamış, halkının üzerinden tankla geçmemiştir. Milletin iradesini temsil eden ve milletin evi olan Türkiye Büyük Millet Meclisine bomba yağdırmamıştır. Bunları Polatlı’ya kadar gelen düşman orduları bile yapmamıştır. Fakat asker kılığına girmiş, beyinleri haşhaşla uyuşturulmuş cani teröristler ve üst akılları 15 Temmuz Cuma günü bu millete tarifsiz acılar yaşatmışlardır. Bu darbeye yeltenen FETÖ terör örgütünün elebaşını ve beyinleri ele geçirilen, bunlara yardakçılık yapan haysiyet yoksunlarını lanetliyor ve kınıyoruz.
15 Temmuz Cuma gecesi milletin bağımsızlığını, namusunu korumak için sokağa çıkan, tankların önünde birer kahraman olarak dikilen, mübarek kanlarıyla bayrağının hürriyetini, milletinin istiklalini muhafaza eden şehitleri rahmetle, minnetle anıyorum. Allah mekânlarını cennet, kabirlerini pir-i nur eylesin. Yaralı kardeşlerimize Allahtan acil şifalar diliyoruz. Milli iradeyi teslim almak isteyenler karşısında sokağı teslim alan aziz milletimizi de minnetle şükranla selamlıyor ve buradan 7’den 70 sokaklarda olan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.
Türkiye Cumhuriyeti bize altın tabak içinde sunulmadı. Türkiye Cumhuriyeti Devletini acıyla, kanla, gözyaşıyla kurduk. Bu devleti kurmak için ecdadımız ateşle imtihan oldu. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında binlerce vatan evladı kanlarını canlarını verdiler. Devlet kurmak için verdiğimiz mücadele, bütün dünyanın saygısını kazandı. Mazlum milletlere örnek bir devlet kurduk. Dedelerimizin bizlere canlarıyla emanet ettiği bu devleti de ebediyete kadar kanımızın son damlasına kadar savunmaya hazırız.
Demokrasiye, özgürlüğe ve millet iradesine kendi çıkarları çerçevesinden bakan Avrupa ülkeleri ve ABD, bir kez daha ikiyüzlülüğünü göstermiştir. Bu ikiyüzlüler günlerce yapılan darbe girişimini kınamamışlar ve darbe girişimini meşrulaştıracak kılıflar uydurmaya çalışmışlardır. Amerika, Fransa, İngiltere, Almanya ve birçok batı ülkesi, insanların demokratik hakları olan eylemlerde bile insanlara ateş ederek, sokak ortasında katliam yapıyor. Amerika kendi vatandaşları olan siyahileri, tenlerinin renginden dolayı katlediyor ve onlara soykırım uyguluyor. Bunca vahşiliği ve insanlık dışı hareketleri yapan ABD ülkemizde insanlarımızı katleden, vatanımızın ve milletimizin bütünlüğüne kast eden FETÖ terör örgütü elebaşını saklamakta. Bununla da yetinmeyip iade etmemek için, bütün olayların ortada cereyan etmesine rağmen o haysiyetsiz ve şeref yoksunu elebaşını bize vermemek için yazılı belge istemekte. Irak’ı varsayımlar üzerinden işgal eden ABD kendiyle çelişmektedir. Dinimizi ve milletimizi sömüren o hain FETÖ lideri bir an önce ülkemize iade edilmelidir.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim