Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, başkanlık sistemi ile birlikte millete tepeden bakan anlayışın tarihe karışacağını söyledi.

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar’ı ziyaret eden Külcü, burada yaptığı konuşmada Çorum Belediyesi olarak her zaman Merkez İlçe Teşkilatı’nın çalışmalarına katkı sunmaya hazır olduklarını dile getirdi. Ak Parti’nin Türkiye’de siyasetin merkezi haline geldiğini kaydeden Külcü, “Artık siyasetin ana omurgasını Ak Parti oluşturuyor. Bizlere düşen görev, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımızın, hükümetimizin işlerini kolaylaştırmaktır” ifadelerini kullandı. 

Külcü, ziyarette yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

“Ak Parti Gençlik Kolları’ndan yetişerek Merkez İlçe Başkanı olmak size nasip oldu. Siyasetin rahle-i tedrisatından geçmemiş bir insan, herhangi bir göreve gelmesi ile birlikte sıkıntı ve sorunlar yaşayabilir. Bunu aşmanın en pratik yolu, işin içinden yetişen insanların o göreve getirilmesidir.

530 bin nüfuslu Çorum’umuzda 280 bin yurttaşımız merkez ilçe sınırları içerisinde yaşamakta. Bu nedenle Merkez İlçe Teşkilatı’nın görev ve sorumluluğu çok büyük. Yükünüz parti içerisinde ağır.

Türkiye hassas bir süreçten geçiyor. Bir yandan güvenlik sorunuyla, diğer yandan siyaset ve ekonomideki sorunlarla uğraşıyoruz. Bunların hepsi birbirine bağlı meseleler. Şu anda en güncel konu ise anayasa değişikliği. Bu konuyla ilgili hazırlanmış olan gündem maddesi parlamentoya intikal ettirildi. Sonrasında ise referandum aşaması var. Referandum aşamasına gelindiğinde hepimiz tekrar yollara düşeceğiz. Hayırlı bir sonuçla ülkemizin bu süreci tamamlayacağına inancım tam. İstikrarsızlığın sebebi birçok durum bu şekilde ortadan kalkmış olacak.

Türkiye’de 15 yıldır büyük bir değişim yaşandı. Ak Parti hükümetimiz çok önemli yatırımların altına imza attı. Yollar, köprüler, havaalanları, hastaneler yapıldı. Ama bunlardan en önemlisi kuşkusuz demokratikleşme adına atılan adımlardır. Ak Parti iktidarı ile birlikte milletine güvenen devlet anlayışı ortaya çıkmıştır. Buna halen direnenler var. Referandumla birlikte millete tepeden bakan bu anlayış da yerle bir olacak. Süreç tamamlanana kadar Merkez İlçe Teşkilatı ile yan yana olacağız.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim