Mezuniyet töreninde mikrofona gelen Başkan Külcü, Üniversite’nin kurulma aşamasından şimdiye kadarki her adımını bilen birisi olduğunu belirterek, “Bu nedenle Üniversitemizin başarılarını gördükçe gerçekten çok mutlu oluyoruz. Artık kampus konuşulmaz oldu. Öğrenci sayısı, akademik çalışmalar ve başarılar konuşuluyor ve bizlerin göğsünü kabartıyor. Sayı olarak artmadığınızda bir yanınız eksik kalır. Sadece niceliğe önem verdiğinizde de kalıcı bir başarıdan bahsedebilmek mümkün değil.” diye konuştu.

Aynı zamanda bilginin önemine vurgu yapan Muzaffer Külcü şöyle devam etti:

“Biz çok güçlü ve köklü bir devlet geleneği olan bir milletiz. Bir medeniyet iddiasıyla dünyada söz sahibi olan bir ülkeyiz. Bizlerin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimizi, siz gençler yerine getireceksiniz. Bu hedefler, büyük Türkiye’nin liderlik iddiasının hedefleridir. Hep beraber çok çalışmak zorundayız. Bugün hayatınıza bir nokta koymuyorsunuz, uzun hayat serüveniniz içinde bir virgül mesafesindesiniz. Türkiye’nin o büyük hedeflerini hayata geçirecek nesil olarak çok çalışmalı, okumalı, istikrarlı ve kararlı olmak zorundasınız.”

Yeni neslin gücüne ve enerjisine güvendiği vurgulayan Başkan Muzaffer Külcü, mezun öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim