İstiklal Marşının millete duyulan sonsuz bağlılığın, bağımsız yaşamanın dışındaki her türlü seçeneği peşinen reddettiğini ve milli mücadele azminin kutlu bir eseri olduğunu anlatan Kaynar, Vatanın tecrit edildiği, ordularının terhis edildiği, hayat ve varlık haklarının tahrip edildiği bir dönemde İstiklal Marşı’nın mısralarında milli vicdanların buluştuğunu ve birbirine kenetlendiğini anlattı.

Kaynar, “Şurası iyi bilinmelidir ki, yozlaşma ve yolsuzlukla temellendirilen ikbal mücadelesini yeni bir istiklal savaşı iddialarıyla kapatmaya çalışanlar en başta İstiklal Marşı’mızı hazmetme güçlükleri çeken, milli birliğimizden ürken gayri milli siyaset ve zihniyet temsilcileridir.

Türk milleti başından sonuna kadar haklı olduğu istiklal mücadelesini 1919 Samsun’undan 1923 Ankara’sına kadar vermiş, canı pahasına vatanına sahip çıkmış ve düşmanları kovmuştur.

Bu gerçeğin hilafına hareket ederek istiklal savaşından bahsedenler her şeyden önce milli mücadelenin hatıralarını hiçe sayan ihanet ehlileri ve merhum Akif’in hepimize mirası olan milli marşımızı değersizleştiren inkârcılardır.

Türk milleti istiklaline sahip çıkacak ve yeni bir marş yazılmasına inşallah fırsat vermeyecektir.

Bu düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 98. yıldönümünü hayırlara vesile olması dileklerimle kutluyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim