Milli marşların hem yazıldığı dönemin, hem de milletin karakterini, ruhunu yansıttığını anlatan Kahraman, Türk milletinin en belirgin karakterinin, marşın adında da belirtildiği gibi istiklal olduğunu vurguladı.

Sefer Kahraman, “Bu yönüyle bizim bütün hasletlerimizi, bize ve dünyaya anlatan bir destandır. Millî ve manevi değerlerimizin neredeyse her birine göndermelerde bulunan İstiklal Marşımız, tarihten silinmek istenen Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’nın en zor döneminde vermiş olduğu ölüm kalım mücadelesini, bağımsızlığa olan düşkünlüğünü vatan ve bayrak sevgisini, dinine bağlılığını, Türk Milletinin ordusu ve askerine güvenini, yürekliliğini ve de savaşı kazanacağına olan inancını dile getirmektedir. Ülkemizin düşman işgalinden kurtularak, milli mücadelemizin başarıya ulaştığı ve bağımsızlığımızı kazandığımız o günleri her istiklal marşını okuduğumuzda bizlere hatırlatan ve o günlerin heyecanını bu günlere aktaran İstiklal Şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy’un tabiriyle; “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” diyor.

İstiklal Marşımızın kabulünün 97. Yıldönümünde, tüm İstiklal şehitlerimizi, gazilerimizi ve merhum milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim