İstiklal Marşı’nın bir milletin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesi olduğunu kaydeden Karadağ, Mehmet Akif Ersoy’un fikirleri, idealleri, mütevazı hayatı, asil duruşuyla kendinden sonraki nesiller için önemli bir ilham kaynağı ve örnek alınacak bir tarihi bir şahsiyet olduğunu söyledi.

Karadağ, “Milletimiz tarihte hiçbir zaman zulme boyun eğmediği gibi varlığına kastedenlere gerekli dersi vermiş vatanına ve hürriyetine canı pahasına sahip çıkmıştır. İstiklal Savaşı’nda da büyük Atatürk önderliğinde kenetlenerek bir var olma mücadelesi veren halkımız, hür ve müstakil yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha kabul ettirmiştir.

Büyük şair, mütefekkir Mehmet Akif, İstiklal Marşı’yla milletin hürriyet mücadelesini ve ezelden ebede yürüyüşünü destanlaştırarak herkesin hislerine tercüman olmuş ve bu mücadeleyi ölümsüzleştirmiştir.

Milli mücadele günlerinin heyecanını destansı bir şekilde yansıtan İstiklal Marşımız, dün olduğu gibi bugün de kalplerimizi, ruhlarımızı birleştirmekte, yolumuzu aydınlatmaktadır. İnanıyorum ki istiklal mücadelesi ruhunu muhafaza ettiğimiz sürece, millet olarak karşılaştığımız her tür badireyi atlatacak, istikbal mücadelemizi de başarıyla sürdürebileceğiz.

İstiklal Marşımız, tarihte benzeri bulunmayan bir kahramanlık destanını vermiş olduğu ilhamla kaleme alınmış ve millete armağan edilmiştir. Fakat bugünlere nasıl geldiğimizi, nasıl bir maziden hareketle şimdiye ulaştığımızı, özellikle yeni nesillerin idrak etmesi için Akif'in şiirlerini ve fikirlerini tam anlamıyla keşfetmemiz gerekir. Aksi takdirde kurtuluş mücadelesinin özüne nüfuz edememiş oluruz. Milletçe köklü bir medeniyet tasavvuruna sahip olmak ve bizi biz yapan değerleri gelecek nesillere aktarmak için merhum Akif'i satır satır okumamız ve idrak etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Bu düşüncelerle büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün millî mücadele kahramanlarımızı rahmetle anıyor, İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 96. yıl dönümünü kutluyorum" dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim