Çocukların ve gençlerin eğitimine önem veren milletlerin, tarihe yön verdiklerini ve insanlığın gelişimine öncülük ettiklerini belirten Çiftçi, “Millet olarak bizim de istikbalde yönümüzü tayin edecek olan eğitim ve öğretime verdiğimiz önem olacaktır. Ruh köküne bağlı, öğrenmeye açık, araştırmacı, değerlendirme ve yorum kabiliyeti yüksek, temeli mazide dalları âtiye uzanmış fertler yetiştirmek eğitim-öğretim faaliyetimizin ana gayesi olmalıdır. İnsan yetiştirmek pahalı, bir o kadar da kalıcı bir yatırım ve görevdir. Nitelik kazandırdığımız her insan, geleceğimizin daha parlak ve ihtişamlı olmasına katkıda bulunacaktır” dedi.

Çocukların ve gençlerin donanımlı fertler olarak yetişmesinde en büyük görevin, öğretmenlerle birlikte ailelere düştüğünü belirten Vali Çiftçi, şunları dile getirdi: “Bilinmelidir ki, çözüm odaklı düşünmeyi öğreteceğimiz çocuklarımız ve gençlerimiz, lider Türkiye’nin geleceğini inşa edecektir.

Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de Koranavirüs nedeniyle eğitim-öğretimde bir takım önlem ve kısıtlamalara rağmen kesintisiz eğitim ve öğretimin çare ve fırsatları öğrencilerimizin hizmetine sunulacaktır.

Bu sıkıntılı dönemde Milli Eğitim camiamızın cansiperane gayretlerinin yanı sıra, velilerimize de büyük görevler düşmektedir.

Pandemi sürecinin en kısa zamanda sona ermesi dileğiyle ilköğretim haftasını tebrik ediyor, 2020-21 Eğitim-Öğretim Yılı’nın, eğitim hayatına başlayan sevgili çocuklarımıza, öğretmen, idareci ve velilerimize hayırlı olmasını niyaz ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim