Gazetemize görüşlerini ileten esnaf, sanayici ve işadamları, “adaletsizlik” ve “istismar” niteliğinde yaşadıkları pek çok olayı ilettiler ve bu soruna yasama organında mutlaka neşter vurulması gerektiğini söylediler.
Bu konudaki yorumları ve değerlendirmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

“SAYIYI ARTIRMAKTAN KORKAR HALE GELDİK”
TSE ve Çorum TSO eski Başkanı Kenan Malatyalı, önceki gün, ÇORUM HABER’in yayınına ilk olumlu tepkiyi verenlerden biri oldu.
İstismarların, iş aleminin en büyük sorunu olduğunu vurgulayan Kenan Malatyalı, “Ne yazık ki, sütten ağzımız yandığı için yoğurduğu üfleyerek yer hale geldik.İstihdamı artırmaktan korkuyoruz.” dedi.
İşveren ile işçi arasındaki güvenin sarsıldığını belirten Malatyalı, “Ekonomiye balta vuruluyor, işyerlerinin huzuru bozuluyor” diye konuştu.

“İŞYERLERİMİZİN AHENGİ BOZULDU”
Uğur Grup Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Barlık, iş davalarında ölçünün iyice kaçtığını, akla-hayale gelmeyecek iddialarla işverenlerin istismar edildiğini belirterek, “Bu, Çorum ekonomisinin en büyük belasıdır” dedi.
Genel Müdürümüz Mehmet Yolyapar’ı dün telefonla arayarak kutlayan Uğur Barlık, “İşyerlerimizde ahenk kalmadı, güven sıfıra indi, verimlilik düştü. Çorum’un kaderiyle oynanıyor, ekonominin altına dinamit konuluyor.” ifadesini kullandı.
Barlık, istismarlara yolaçan yasal zemini ortadan kaldırmak ve işyerlerinde kötü niyetlileri ayıklamak gerektiğini de sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim