Çorum TSO Fuar Kompleksi’nde bugün açılacak olan “İstihdam Buluşmaları” etkinliği 3 gün sürecek.

Samsun TSO tarafından yapılan açıklamada Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı kapsamında istihdama bağlı kurum ve kuruluşların biraraya getirilerek bilgilendirme, tanıtım ve sohbet ortamında konunun masaya yatırılmasının sağlanacağı etkinlikler saat 14.00’de başlayacak.

Çorum TSO Fuar Kompleksi’nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak programda halkoyunları gösterilerinin ardından protokol konuşmaları ve kokteyl ile sürecek. “İstihdamda Girişimciliğin Önemi” konusunda TOBB Çorum Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Elvan Can Çabuk, “Buluş Oluşturma ve İnovatif Teknikler” konusunda ise Dr. Habip Demirel’in konuşma yapacağı buluşmaların ikinci gününde yarın saat 11.00’de Nurdan Hatipoğlu Dal KOSGEB Girişimcilik Destek Programı; saat 15.00’de ise Sınayi Mülkiyet Uzmanı tarafından Türk Patent Kurumu hakkında bilgilendirme yapılacak.

İstihdam buluşmalarının son günü olan 6 Mayıs günü saat 11.00’de Ruhan Maral tarafından “İş başvurusunda Fark Yaratma” konusu ele alınırken, saat 13.00’de Gökhan Yenipazar tarafından ise “Girişimcilikte Başarı Öyküleri” anlatılacak.

Yapılan açıklamada “Organizasyonda; İşsiz-işveren eşleştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak, girişimcilik, kişisel gelişim ve kurumsallaşma temalarında tecrübeli uzmanlarca seminerler verilecek, devlet teşvik ve desteklerine ilişkin bilgilendirmeler yapılacaktır. Özel sektörde genç, kadın, engelli istihdamı konusunda öne çıkan firmalar açık pozisyonları ile gelecekte olası ihtiyaçları için işsiz genç ve kadınlardan CV alacaklar. Organizasyonumuz iş arayan, kariyer hedefi olan tüm kişilere açıktır. Ayrıca seminer katılımcılarına katılım belgesi verilecektir” denildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim