Ziyarette Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Fatih Üstündağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Yaşar Anaç, ilçe belediye başkanları ile parti teşkilatı da hazır bulundu.
AK Parti iktidarı döneminde Çorum'da gerçekleştirilen altyapı ve üstyapı yatırımları ile şehrin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri hakkında bilgiler veren Başkan Külcü; bakanlığın katkı ve desteklerinden dolayı Özlü'ye teşekkürlerini iletti.
BAKAN ÇORUM’DA GÜNEYDOĞUYA YAPILACAK YATIRIMLARI DEĞERLENDİRDİ
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise, ülke gündemine ilişkin basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.
Bakanlığın Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yatırım destek hamlesi kapsamında hayata geçirmeyi planladığı anahtar teslimi fabrika uygulaması hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Özlü, "Türkiye'de terörden etkilenen 23 ilde ortamın iyileştirilmesi, tahribatın onarılması ve istihdamın artırılması için hükümetimiz bir paket açıkladı. Bunlardan birisi anahtar teslim fabrika projesidir. Bu projeyle ilgili çalışmalarımızın uygulama usul ve esaslarını belirliyoruz. Yatırımcılarımız bulundukları ilin valiliklerine başvuru yapacaklar. Başvurular valilik tarafından değerlendirilecek ve bakanlığımıza iletilecek. Daha çok istihdam ağırlıklı yatırımları destekleyeceğiz. Bu projemiz Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra hayata geçecek" dedi.
“BYLOCK’ HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA GELDİ
Terör örgütü FETÖ'nün gizli haberleşme programı 'Bylock'u kullanması ve sonrasında deşifre olması hususunda da düşüncelerini ve son gelişmeleri paylaşan Bakan Özlü, "Bylock' ile ilgili çalışmalar sürüyor. Yeni deşifreler ortaya çıkıyor. Güvenlik güçlerimiz daha çok bilişimle ilgili konular üzerinde çalışıyor. Bizim açımızdan bilimsel bir şey söz konusu değil. Şu anda güvenlik güçlerimizin ve istihbarat teşkilatımızın koordinasyonunda çalışmalar sürüyor. Bizler de destek sağlıyoruz" 





 
Editör: TE Bilisim