Sosyal güvenlik Haftası’nın bu yıl 11.’sinin kutlandığını anlatan Cesur, Çorum’da 5 merkez müdürlüğünün bulunduğunu ve sosyal güvenliğin vatandaşın ayağına götürüldüğünü ifade etti. E-devlet hizmetlerinin yaygınlaştırıldığını, ALO 170 vasıtasıyla vatandaşlara hizmet sunulmaya devam edildiğini ifade eden Cesur, çalışma hayatında milli seferberlik Projesine yönelik ziyaretler de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çorum’da 2017 yılı içinde 18301 kişinin işe girerken işten çıkan sayısının ise 13689 olduğunu belirten Cesur, istihdamın 4 ay içerisinde 4612 arttığına işaret etti.

Milli seferberlik programı kapsamında 401 engelli, emekli, asgari ücretli, gazi ve şehit yakını ile hasta ziyaret ettiklerini belirten Duran Cesur, ayrıca 5336 işyeri ziyaret edildiğini vurguladı.

Sosyal güvenlik hizmetlerinde lise ve üniversite mezunlarına ilave 2 yıl sağlık hizmeti sağlandığını, 25 yaş altı gençlerin genel sağlık sigortası prim borçlarının silindiğini, kısmi çalışan sigortalıların genel sağlık sigortalılık durumlarına yönelik düzenleme yapıldığını kaydeden Duran Cesur, ayrıca er ve erbaşların genel sağlık sigortası kapsamına alınmasının sağlandığını söyledi.

Genel Sağlık sigortası sisteminde reform yapılarak tek kademe uygulaması ve prim oranının düşürülmesinin sağlandığını anlatan Cesur, birikmiş borcu olan genel sağlık sigortalılarına yönelik kolaylıklar sağlandığını kaydetti.

Emeklilerin promosyon imkanına kavuştuğunu bin liraya kadar aylık alanlara 300 TL, 1000-2000’e kadar 375, 2000 TL’den den fazla alanlara ise 450 lira promosyon uygulaması başlatıldığını söyleyen Duran Cesur, tüm memur emeklilerinin 30 yıl üstü hizmet sürelerine ikramiye ödenmesinin sağlandığını dile getirdi.

Cesur, “kayıt dışı istihdam ile mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Yapılandırmadan yararlanan sigortalılara, hak sahiplerine kredi ile emeklilik imkanı sağlandı. Köy ve mahalle muhtarlarının primleri devlet tarafından ödenmeye başlandı. 4/B kapsamındakilere 5 puan indirim teşviki getirildi. Prime esas kazanç üst sınırı yükseltildi. İşverenlerin ve sigortalıların prim borçlarına yönelik ödeme kolaylığı getirildi. Yapılandırma taksit süresi uzatıldı. İlave 6 puan teşvik uygulaması kapsamı genişletildi” dedi. SGK İl Müdürü Duran Cesur, TÜİK Anketi’ne göre bireylerin kamu hizmetlerinden memnuniyet düzeylerine bakıldığında 2016 yılı sonuçlarına göre en yüksek artışın 9.2 puan ile Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinde gerçekleştirilerek %67.9 oranına ulaştığını söyledi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim