Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, ülkenin dört bir yanında her gün meydana gelen terör saldırılarında kaybedilen evlatların acılarını yaşadıklarını belirterek son olarak Ankara’daki kahpe saldırıyla yüreklerin bir kez daha yandığını vurguladı.
Ankara’da yaşanan saldırı nedeniyle Kamu-Sen’e bağlı sendikaların başkan ile yöneticilerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen Selim Aydın, güvenlik ve istihbarat zafiyetine değindi. Bu saldırıların birliğimiz, dirliğimiz ve kardeşliğimize karşı yapıldığını vurgulayarak “Terörün etnik kökeni, ideolojisi, dili, inancı, cinsiyeti, yaşı ne olursa olsun ayrım yapmadan, insanlığa karşı girişilen en alçakça saldırı olduğu bu menfur olayla bir kez daha görülmüş, terörün ırkının, dilinin, dininin, mezhebinin, renginin ve ideolojisinin olmadığı bir kez daha anlaşılmıştır” diyen Aydın, 7 Haziran’dan bugüne yüzlerce vatan evladının, askerin, polisin şehit edilerek tuzaklarla yaralanmasının 80 milyon yurttaşın yüreğini yaraladığını kaydetti.
“Hiç kimsenin masum birinin yaşama hakkına müdahale etmesini, elinden almasını kabul etmemiz mümkün değildir” diyerek asker, polis ve vatandaşın canlarına kast eden güç odaklarının piyon olduğunu dile getiren Aydın, “Bugün şehitlerimiz için yüreklerimiz yanmakta, katledilen halkımız için yüreğimiz parçalanmaktadır. Bu ülkenin doğusuyla, batısıyla, güneyi ve kuzeyiyle her köşesindesin vatandaşlarımız bizim için birdir; aynı değerdedir. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak, nereden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın, terörün her şekline ve her türlüsüne lanet olsun diyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz” şeklinde konuştu.
Yaşanan acıların bu topraklarda yaşayanları ayırmaya, arasına nifak tohumu sokmaya yetmeyeceğini ve Türkiye’nin Ortadoğu bataklığına sürüklenmesine izin verilmeyeceğine inandıklarını söyleyen Selim Aydın ancak ülkenin kalbinin attığı Ankara’da böyle bir olayın yaşanmasının güvenlik ve istihbarat zafiyetini ortaya koyduğunu, bunun hesabının mutlaka sorulması gerektiğini vurguladı.
Türkiye’yi kan gölüne döndürme azminde olanların ülkenin başkentinde böyle bir olayı gerçekleştirmesinin yaşanan güvenlik zafiyetinin en büyük ispatı olduğunu dile getiren Aydın, “Eğer Cumhuriyet tarihimizde geride bıraktığımız 92 yılda yaşamadığımız acıları son bir kaç ay içerisinde yaşamışsak, elbette bunun bir bedeli de olmalıdır. Öncelikle yüzlerce askerimizi, polisimizi, vatandaşımızı toplu katliamlarla katleden hainler ve bunların azmettiricileri bir an önce bulunup, adaletin karşısına çıkarılmalıdır. Hiç kimsenin bu sorumluluğu üstlenmemesi kabul edilemez. Türkiye Kamu-Sen olarak bu düşüncelerle, ülkemize, milletimize, birliğimize ve huzurumuza yönelen bu cani ve insanlık dışı saldırıyı kınıyor, şehitlerimiz başta olmak üzere saldırılarda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.
(Ömür SOYTEMİZ)
Editör: TE Bilisim